19 tineri, foști consumatori de droguri, au fost reintegrați în societate

clip_image002Un an nou – o viață nouă, pentru 19 tineri, foști consumatori de droguri, care au trecut un curs de reabilitare au fost reintegrați în societate.

A readuce la viață o persoană care a căzut în dependența drogurilor este o munca lunga si istovitoare. Dar totuși, unii din ei reușesc să aleagă o altă cale. Astfel, un grup de foști consumatori a fost premiat cu diplome pentru finisarea cursului de reabilitare în cadrul organizației Viața Nouă.

După reabilitare, cei care cîndva credeau că drogurile sunt viața lor, încep să trăiască cu adevărat. Își restabilesc familiile, au un loc stabil de muncă, sunt plini de forțe și au planuri de viitor.

Beneficiarii Centrului „Pas cu Pas”, au program diversificat de activitati: Grupuri de suport, activitati sportive, consultațiile psihologului. Dar un aspect foarte important în procesul de reabilitare îl constituie lucrul cu familia persoanei dependente.

Organizația Viața Nouă oferă servicii psiho-sociale și de reabilitare pentru utilizatorii de substanțe psiho-active din 1999. Anual, la centrul de zi Pas cu Pas, din Chișinău sunt deserviți peste 1000 utilizatori, aproximativ 50 din ei sunt încadrați în programul de reabilitare, 20 sunt total reabilitați și reintegrați în societate.

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.