A avut loc adunarea generală a membrilor GENDERDOC-M care a apreciat la nivel înalt munca centrului

Pe 25 ianuarie 2014, în sala de conferințe a Hotelului Flowers a avut loc anuala adunare generală a membrilor Centrului de Informații „GENDERDOC-M”, la care s-au rezumat rezultatele anului trecut și au fost identificate cele mai importante evenimente pentru anul acesta.

A deschis adunarea, reprezentantul organizației Alexei Marcicov, care a menționat, că conducerea GENDERDOC-M se așteaptă la o discuție animată a tuturor problemelor, în special a celor ca evenimentul Pride – 2014 și prezentarea rebranding-ului organizației. Conform cuvintelor fondatorului Centrului, schimbarea de generații în personalul de conducere, sosirea oamenilor cu o viziune nouă, mai modernă, a condus la necesitatea de a actualiza imaginea organizației.

mw9wq2xByoXDbY1SWTA8bQDirectorul executiv al Centrului, Anastasia Danilova a vorbit despre aceea că în anul care a trecut, bugetul organizației a fost de 178.351 de euro. Această sumă include atît finanțarea pe termen lung, cît și pe termen scurt a proiectelor promițătoare, principale donatorilor organizației, precum și contribuțiile unice ale partenerilor.

Сonducătorul programului Lobby & advocacy – Angelica Frolov  a menționat faptul că după adoptarea legii „Privind egalitatea de șanse”, organizația este mai puțin deranjată, permițîndu-i-se să acorde mai multă atenție activității curente.

Coordonatorul programului „Sănătate”, Veaceslav Mulear a remarcat că proiectul asupra căruia el și echipa sa lucrează mai mult de un an, este unul de durată și are scopul să reducă nivelul răspîndirii HIV/SIDA și a infecțiilor transmisibile pe cale sexuală (ITS), printre membrii comunității LGBT (gay, lesbiene, bisexuali și transgenderi) și BSB (barbați care fac sex cu bărbați), precum și să ofere sprijin social-psihologic persoanelor de orientare homosexuală.

Natalia Esmanciuc, coordonatorul programului „Sănătatea și bunăstarea socială a comunității LGBT”, a vorbit despre munca sa cu un grup de susținere pentru părinții persoanelor LGBT.

La ședință au fost prezenți mai mult de 20 de persoane care nu sunt membri ai organizației. Printre invitații care au participat la discutarea ordinii de zi, au fost: managerul programului Civil Rights Defenders – Bobby Trout (Suedia), pastorul comunității Bisericii Metropolitane (MCC) – Jim Mulcahy, precum și părinții gay-ilor și lesbienelor, prietenii lor și beneficiarii Centrului.

Citește mai mult pe www.lgbt.md

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.