A fost creată Platforma Națională a OSC-urilor active în controlul tuberculozei în RM

A fost creată Platforma Națională a OSC-urilor active în controlul tuberculozei în RM

Un grup de 7 organizații neguvernamentale care lucrează în domeniul controlului și profilaxiei tuberculozei au creatPlatforma Națională a organizațiilor societății civile în controlul tuberculozei în Republica Moldova, pe data de 17 mai 2013.

Organizaţiile semnatare sunt: AO ”Pentru Prezent și Viitor” din Chișinău, ANBT ”SMIT” din Bălți, ONG ”Casa Speranțelor” din Soroca, ONG ”CAIC” din Telenești, Asociația Psihologilor Tighina din Căușeni, AO ”Programe Medico-Sociale” din Bender și Centrul de Dezvoltare în Sănătate ”AFI” din Chișinău.

Misiunea platformei este de a opri tuberculoza în Republica Moldova prin consolidarea eforturilor societății civile pentru responsabilizarea comunității și a sectorului guvernamental, dezvoltarea serviciilor centrate pe beneficiar și desfășurarea activităților de pledoarie.

În următorii 4 ani Platforma va întreprinde acţiuni pentru atingerea următoarelor obiective strategice:
– Sporirea accesului la diagnostic și tratament a persoanelor cu TB, în special, cele din grupurile vulnerabile (persoanele fără adăpost, UDI, foști deținuți, consumatori de alcool, persoanele sub pragul sărăciei);
– Reducerea stigmei și discriminării persoanelor infectate/afectate de TB;
– Sporirea nivelului de informare a persoanelor cu TB şi comunităţii;
– Creşterea vizibilităţii şi consolidarea imaginii şi capacităţilor Platformei.

Invităm să se alăture Platformei toate organizațiile active din țară care lucrează în domeniul profilaxiei și controlului tuberculozei și doresc să pledeze pentru drepturile și interesele celor afectați de această maladie. Pentru aceasta este suficient să scrieți o cerere în formă liberă în adresa Secretariatului Platformei Naționale a OSC-urilor active în controlul tuberculozei în Republica Moldova, prin care să vă exprimați dorința de asociere.

Date de contact:  022 600 489 022 600 490, fax: 022 600 466, str., Varșovia, nr. 7, of.2, Chișinău, MD 2060, RM, e-mail: afi@afi.md.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.