A fost dat startul celui de-al treilea seminar de instruire, cu durata de 3 zile, a angajaților poliției din mun. Bălți

A fost dat startul celui de-al treilea seminar de instruire, cu durata de 3 zile, a angajaților poliției din mun. Bălți

25 ofițeri de sector și de investigație din cadrul celor 7 Sectoare de poliție, din cadrul Serviciului de patrulare al Secției de securitate publică, Birourile zonale poliție criminală, și Biroul  crime grave al Serviciului poliției criminale, vor interacționa cu experții naționali pentru a cumula cunoștințe în domeniul  profilaxiei riscurilor conexe consumului de droguri și prevenirii infecției HIV, a tuberculozei și a altor boli infecțioase. La fel, participanții vor practica tehnici speciale pentru profilaxia  sindromului arderii la locul de muncă și vor discuta despre aspectele sănătății mintale, inclusiv la locul de muncă.

În cadrul programului, reprezentanții organelor de drept sunt ghidați în utilizarea echipamentului individual de protecție, dar și în interacțiunea cu persoanele din grupurilor vulnerabile (consumatori de droguri, lucrători sexuali, LGBTI, persoane fără adăpost, și alții).

Programul de instruiri este organizat în cadrul Programului comun al ONU „Consolidarea drepturilor omului pe ambele maluri ale Nistrului”, finanțat de Suedia.

Embassy of Sweden in Chisinau ONU Moldova  UNODC Moldova  Uniunea pentru Echitate și Sănătate Proiectul moldo-elvețian Mensana

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP  Inspectoratul Național de Investigații Inspectoratul de Poliție Bălți

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.