A fost inventat primul prezervativ care conține o doză de medicament

Un prezervativ conceput să distrugă atât HIV, virusul care declanșează SIDA, cât şi virusul papiloma uman (HPV) va fi disponibil în magazine în lunile următoare, produsul fiind dezvoltat de specialiștii unei companii din Australia.

Testele au arătat că prezervativul este eficient în 99,9% din totalul cazurilor de HIV, herpes şi HPV, anunță Mediafax. Firma australiană care a creat acest produs, a inclus antiviralul, un ingredient activ care combate infecțiile cu transmitere sexuală, în lubrifiantul prezervativului.

Prezervativul conține microbicid în proporție de 0,5%, medicamentul fiind conceput special pentru a combate HIV. Specialiștii au precizat că speră ca acest produs să reducă transmiterea HIV şi a altor boli sexuale, fiind în același timp o formă de contracepție.

Produsul a primit aprobarea din partea agenției de reglementare a medicamentelor din Australia, putând fi comercializat în magazine. Astfel, prezervativul, primul de acest tip, ar putea fi disponibil pe piață în lunile următoare.

În Australia, cazurile de boli cu transmitere sexuală sunt în continuă creștere. Herpesul genital afectează unul din opt australieni cu vârsta de peste 25 de ani, mulţi dintre aceștia neștiind că poartă infecția şi că o transmit persoanelor cu care întrețin relații sexuale. De asemenea, numărul persoanelor diagnosticate cu SIDA a crescut cu 10% în perioada 2012-2013.

Sursa: e-sanatate.md

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.