Abordare gender sensibilă în cadrul programelor de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri injectabile şi comportamentelor sexuale neprotejate

Abordare gender sensibilă în cadrul programelor de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri injectabile şi comportamentelor sexuale neprotejate

La data de 3 octombrie,  reprezentanții organizațiilor „Reforme medicale” și „Pentru prezent și viitor”, coordonatori și lucrători outreach ai programului de  Reducere a Riscurilor asociate consumului de droguri injectabile şi comportamentelor sexuale neprotejate, întruniți de trainerii Uniunii pentru prevenirea HIV şi Reducerea Riscurilor (UORN) au participat la trainingul „ Importanţa factorului gender în prestarea serviciilor de reducere a riscurilor”.

În cadrul trainigului, participanții au avut posibilitatea să se implice activ și să se împărtășe cu experiența în ceea ce privește oferirea serviciilor specializate, gender sensibile, femeilor consumatoare de droguri. Astfel în cadrul discuțiilor au fost scoase în evidență situațiile dificile cu care se confruntă acest grup de femei: sarcina, utilizarea drogului și HIV; sănătatea sexual-reproductivă; nașterea și îngrijirea copilului, ajutorul social, violența.

În urma dezbaterilor au fost identificate și unele servicii ce pot fi de folos în suportul femeilor cu copii mici. Un exemplu poate servi cazul în care mama este în căutarea unui loc de muncă sau deja este angajată, aceasta poate lăsa copilul într-un Centru de zi.

Participanţii la training au menţionat faptul că astfel de întruniri sunt benefice atît pentru realizarea schimbului de experiență, cît și pentru acumularea cunoștințelor noi.

Activitatea a fost realizată în cadrul proiectului Rețelei Euroasiatice de Reducere a Riscurilor „Fortificarea răspunsului organizațiilor neguvernamentale la nevoile în creştere ale femeilor consumatoare de droguri”, finanțat deUniuneaEuropeană.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.