Apel pentru aplicații pentru liderii societății civile Societatea civilă. Dialog pentru progres

IDIS ”Viitorul” anunță extinderea termenului de aplicare a dosarelor de participare la trainingul de dezvoltare a capacității, destinat organizațiilor societății civile. Astfel, dosarele pot fi depuse până la data de 3 martie inclusiv, pe adresa persoanei responsabile.
Liderii din organizațiile societății civile sunt invitați să aplice pentru un nou program de dezvoltare a capacității, finanțat de UE prin intermediul Programului Facilitatea pentru societatea civilă din Vecinătate și pus în aplicare de către Konrad Adenauer Stiftung și Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) “Viitorul”.
– Lucrați într-o organizaţie a societăţii civile în ţara Dvs., încercând să contribuiți la dezvoltarea şi punerea în practica a politicilor în comunitatea Dvs. locală?
– Doriți să îmbunătățiți capacitățile organizației Dvs. de a lua parte la soluționarea problemelor la nivel național?
– Doriți ca vocile din localitățile pe care le reprezentați să fie auzite de către factorii de decizie și să fie luate mai des în considerare?
Atunci acest program este o șansă bună de a obține competențe și cunoștințe noi, de a găsi noi parteneri și colegi cu aceeași viziune, și să participați activ la discuții cu autoritățile publice, delegațiile UE și experții UE.
Programul de instruire va fi format din 3 module, cu un total de 6 cursuri:
Modulul 1 – Consolidarea aspectelor tehnice / organizaționale ale organizațiilor societății civile (OSC) selectate: 
·      Planificarea strategică;
·      Managementul resurselor;
·      Fundraising și scrierea proiectelor;
·      Crearea și administrarea proiectelor;
·      Schimbarea managementului;
·      Managementul voluntar
Modulul 2 – Dezvoltarea competențelor tehnice și organizaționale în sfera participării eficiente la dialogul politic:
·      Analiza politicilor;
·      Negocierea;
·      Bazele drepturilor cetățenilor;
·      Advocacy și lobby;
·      Crearea de rețele și formarea de coaliții;
·      PR și campanii pentru organizațiile societății civile;
·      Cunoaște-ți publicul: cercetare cantitativă și calitativă;
·      Monitorizarea implementării politicilor, proceselor bugetare naționale
Modulul 3 Consolidarea creării alianţelor şi reţelelor
Programul de dezvoltare a capacităților se va desfășura din Martie 2014 până în 2015. Cheltuielile pentru instruire vor fi acoperite de proiect.
Participanții vor fi, de asemenea, implicați activ în consultări / discuții cu autoritățile și cu delegațiile UE prin:
–       Întâlniri cu experții regionali și discuții în teren, inclusiv vizite la cele mai de succes proiecte finanțate de UE.
–       Crearea de rețele cu cele mai importante organizații ale societății civile din țară, funcționari de stat și experți UE cu scopul de a dezvolta poziții consolidate privind subiectul de politică discutat.
–       Participarea în cadrul dialogurilor cu decidenții la nivel național.
Absolvenții cu reușite vor obține certificate de participare.
Criterii de selecție
Suntem în căutare de lideri ai societății civile, motivați și cu experiență de muncă de cel puțin 3 ani în sectorul societății civile și care sunt dispuși să participe la toate activitățile programului.
Cunoașterea limbii engleze nu este obligatorie, dar se consideră un avantaj.
Prioritate maximă va fi acordată reprezentanților societății civile activi în următoarele domenii: a) Anti-corupție, b) Anti-discriminare, c) Libertatea mass-media, d) Dezvoltarea regională (UTA Găgăuzia, Taraclia, regiunea transnistreană), e) Reformarea Sectorului Justiției (și alte operațiuni de sprijin bugetar).
Se va acorda prioritate reprezentanților organizațiilor societății civile din regiuni (spre exemplu, din afara capitalei și, după caz, din orașele mari) și care nu sunt încă implicate în dialogul politic la nivel național.
Procedura de aplicare
Așteptăm formularele de înscriere completate (este atasat la mesaj) până la 3 martie 2014.  Vă rugam să transmiteți dosarul Dvs. la următoarea adresă de e-mail: carolina.ungureanu@viitorul.org

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.