Asistența specializată a refugiaților din Ucraina

Asistența specializată a refugiaților din Ucraina

Uniunea pentru echitate și Sănătate continuă zilnic asistența specializată a refugiaților din Ucraina.

Persoanele care au fost nevoite să-și părăsească casele și apropiații beneficiază de asistența psihologică, socială, medicală. Totodată, Uniunea oferă posibilitatea de testare la HV, hepatite, sifilis, glicemie, tensiune arterială, oferă medicamente la necesitate, informează și redirecționează refugiații la servicii specializate.

D-na Maria de 83 ani, refugiată din Ucraina, ne-a mărturisit că și-a părăsit casa îmreună cu nepoata sa care a născut recent și care și-a pierdut soțul în prima lună a războilui. Ne-a zis că este foarte mulțumită de ajutorul și asistența primită aici, în Moldova și speră să se întoarcă la casa ei cât mai curând!

Sprijinul și suportul oferit de către Uniunea pentru Echitate și Sănătate acestor persoane are menirea să modifice situația în bine după posibiități.

Datorită acestor posibilități care sunt propuse de către UNAIDS Moldova în cadrul proiectului ”Care and support for refugees from Ucraine, including key and vulnerable population” reușim să facem lumea un pic mai bună!

#UNAIDS Moldova #uniuneamea

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.