Atelierul de lucru la tema „Măsuri alternative lipsirii de libertate asociate consumului de droguri’

Atelierul de lucru la tema „Măsuri alternative lipsirii de libertate asociate consumului de droguri’

Uniunea pentru Echitate și Sănătate cu suportul Fundației Soros Moldova în perioada 11-13 mai 2022 a organizat Atelierul de lucru la tema „Măsuri alternative lipsirii de libertate asociate consumului de droguri’.

Participanții la atelier au fost reprezentanții Inspectoratului Național de Probațiune,  șefi ai Birourilor de Probațiune, consilieri de probațiune.

Un obiectiv al atelierului a fost familiarizarea participanților cu problema consumului de droguri din perspectiva respectării drepturilor omului și aspectele problematice ale procesului de decriminalizare s consumului de droguri.

Alt obiectiv al evenimentului a fost promovarea măsurilor alternative pedepselor în cazul persoanelor ce săvârșesc infracțiuni asociate consumului de droguri în RM.

Atelierul a finalizat cu conceptualizarea unei viziuni comune și a unui plan de acțiuni în comun cu Inspectoratul National de Probațiune în vederea implementării mecanismelor de referire a persoanelor consumatoare de droguri către servicii alternative arestului.

Acest eveniment a fost organizat în cadrul proiectului „Umanizarea politicilor antidrog în RM prin promovarea măsurilor alternative pedepselor (inclusiv arestului) în cazul persoanelor ce săvârșesc infracțiuni asociate consumului de droguri’, implementat de către Uniunea pentru Echitate și Sănătate cu suportul financiar al Fundației Soros Moldova.

Fundația Soros Moldova  Inspectoratul Național de Probațiune – Ministerul Justiției al RM

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.