<!--:ro-->Atitudinea ta contează – fii tolerant<!--:-->

Atitudinea ta contează – fii tolerant

18-19 mai:  Comemorarea celor 300 persoane decedate de SIDA în mun. Bălți

Mai mult de 25 milioane de vieți, mai mult de 60 milioane de oameni HIV infectați, 16 milioane copii rămași fără părinți. În fiecare zi se infectează peste 7 mii de oameni, inclusiv 1 mie copii. Nici o țară nu a reușit să evite consecințele acestei epidemii.

Anul acesta mii de oameni vor aprinde lumînări pentru a marca a 29-a oară

Ziua Mondială de Comemorare a Persoanelor Decedate de SIDA.

Echipa Asociației “Tinerii pentru Dreptul la Viață“, Bălți vede această zi drept oportunitate de menținere  a unui  dialog continuu în comunitate. Or, an de an, „Tinerii pentru Dreptul la Viață”, Bălți atrage atenția publică spre probleme comunitare de importanță majoră: consumul de droguri de către tineri, HIV și SIDA,  violență și discriminare, acces redus la informaţii și servicii, etc.

La 19 mai, în fața Palatului Municipal de Cultură, începînd cu orele 11.00, va fi lansată, pentru a treia oară, activitatea Bibliotecii Vii

Această  acțiune își propune să sensibilizeze asupra importanţei acceptării diversității realităţii umane: de multe ori, diferențele dintre oameni nu sînt valorificate ca fiind resurse, contribuind la generarea de etichete, crearea de prejudecăți, ceea ce duce la discriminare, suspiciune și excludere socială.

Biblioteca Vie funcționează ca o bibliotecă obișnuită – oricine poate împrumuta o carte, există însă două aspecte importante: CĂRȚILE sînt FIINȚE UMANE și intră într-un dialog personalizat cu cititorul.

Aici nu vor fi cărți pe rafturi prăfuite,

ci 13 istorii reale, în spatele cărora stau 13 destine omenești.

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.