Campania de luptă cu magazinele on-line de droguri în Bălți

Campania de luptă cu magazinele on-line de droguri în Bălți

Uniunea pentru Prevenirea HIV și Reducerea Riscurilor, împreună cu reprezentanții Poliției, autoritățile locale și parajuriștii specializați din mun. Bălți, lansează campania de luptă cu magazinele on-line de droguri în Bălți. Astfel vor fi realizate o serie de activități pentru siguranța comunitară în municipiul Bălți, prin combaterea comercializării on-line a drogurilor în oraș.

Evenimentul de start a avut loc pe 3 noiembrie 2021, în incinta Centrului de asistență integrată în domeniul HIV/SIDA (str. Victoriei 7A).

În prezent, specialiștii observă o creștere a răspândirii drogurilor, în special a noilor substanțe psihoactive (NPS), prin intermediul așa numitor magazine on-line. Link-urile către site-urile web  și canalele de telegram care comercializează droguri sunt scrise pe pereți în locuri publice. Aceasta crește disponibilitatea și accesibilitatea drogurilor pe piață, ce permite experimentarea timpurie a drogurilor, duce la formarea dependenţei și creșterea criminalității.

Pentru a spori siguranța comunitară și pentru a minimiza comercializarea on-line a drogurilor în municipiul Bălți, Uniunea pentru prevenirea HIV și Reducerea Riscurilor va elimina din spațiile publice din Bălți adresele magazinelor on-line de comercializare a drogurilor, cu eforturile comune ale parajuriștilor specializați și a reprezentanților organelor de drept, în contextul activității polițienești comunitare. La fel, se va organiza o campanie de informare cu scopul  de a spori conștientizarea publicului larg din municipiu asupra riscurilor asociate consumului de droguri și educarea unui spirit de solidaritate cu poliția și parajuriștii specializați pentru a reduce oferta de comercializare on-line a drogurilor.

Inițiativa pentru sporirea siguranței comunitare în municipiul Bălți, în contextul comercializării on-line a drogurilor, aparține Uniunii pentru prevenirea HIV și Reducere a Riscurilor și este realizată în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Bălți  și susținerea Primăria municipiului Bălți, cu suportul financiar al Fundația Soros Moldova.

Persoana de contact pentru informații și detalii:

Corina Popa,

email: corinafp26@yahoo.com

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.