Cazurile de deces din cauza supradozelor pot fi reduse

În prezent una dintre cele mai frecvente cauze care duc la deces în rândul tinerilor este dependenta de droguri, și cu precădere administrarea unei supradoze. Ceea ce trebuie să înțelegem însa, este faptul foarte important este că în momentul în care avem de-a face cu un asemenea caz sa reacționăm prompt și în același timp cu calm. Mai mult decât atât, este necesar să știm care sunt pașii pe care trebuie sa îi urmăm în asemenea cazuri.

În așa mod, la 13 octombrie 2014 în incinta Centrului de asistenta integrata a consumatorilor de droguri al Asociației”Tinerii pentru dreptul la viață”, Bălți,  a avut loc a doua sesiune de instruire „Acordarea primului ajutor medical în caz de supradoze la consumatorii de droguri” din cadrul ciclului de instruire, inițiat de către Uniunea pentru Prevenirea HIV și Reducerea Riscurilor (UORN) în septembrie anul curent.

Obiectivul ședinței a constituit pregătirea personalului asociațiilor în acordarea primului ajutor în caz de supradoze la consumatorii de droguri injectabile. În calitate de traineri au fost implicați doi specialiști din cadrul Centrului de instruire al Serviciului de asistenta medicala urgenta.

La instruire au mai fost discutate așa subiecte ca ”Intoxicația, tipurile intoxicațiilor și căile de intoxicare”, ”Cauzele supradozelor, primul ajutor”,, ”Naloxona și indicațiile pentru administrarea naloxonei”. Totodată, participanții au primit răspuns la multiplele întrebări cu care s-au întâlnit în practica sa.

Uniunea pentru Prevenirea HIV și Reducerea Riscurilor (UORN) speră că datorită cunoștințelor dobândite, mulți din lucrătorii Programelor de reducere a riscurilor vor reuși să ofere ajutorul necesar pana la sosirea asistenței medicale specializate, astfel contribuind la salvarea de vieți.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.