Ciclul de instruiri pentru voluntarii şi lucrătorii outreach implicați în prestarea serviciilor pentru LSC

Ciclul de instruiri pentru voluntarii şi lucrătorii outreach implicați în prestarea serviciilor pentru LSC

În luna mai, Asociația „Tinerii pentru Dreptul la Viață”, Bălți a dat start ciclului de instruiri pentru activiştii, voluntarii şi lucrătorii outreach implicați în prestarea serviciilor pentru lucrătoarele sexului comercial. La moment, putem spune, cu siguranță, că primele două ateliere au trecut cu suscces. Astfel, participantele (15 la număr) au acumulat noi cunoștințe,    dezvoltîndu-și abilitaţile de comunicare asertivă şi gestionare a situaţiilor de conflict (Atelierul №1) și s-au implicat cu entuziasm în activitățile de consolidare a echipei (Atelierul №2).

„Am aflat atîtea lucruri interesante și utile pentru activitatea de zi cu zi, dar și pentru mine personal. Acum știu exact ce trebuie să fac pentru a preîntîmpina apariția unui conflict și cunosc etapele pe care este necesar să le parcurg pentru a soluționa conflictul pe care nu l-am putut preîntîmpina.” (Natalia, voluntar)

„Credeam că eu știu să comunic și eram foarte sceptic pornită de la bun început: nu prea îmi imaginam că mai am de învățat ceva nou. Plec însă ferm convinsă că voi face tot posibilul să particip și la celelalte ateliere.

„Astăzi m-am simțit parte a unui grup. M-am simțit importantă, într-un fel. Am fost ascultată și auzită. Este o experiență absolut pozitivă pentru mine. Sunt foarte recunoscătoare fetelor care m-au invitat, dar și mie că am trecut peste timiditatea mea și m-am hotărît să vin.” (Ecaterina, activist)

Moderatoarele atelierelor, Lina Osoianu (psiholog) și Elena Burlac (lucrător outreach), ținînd cont de specificul grupului, au combinat cu măiestrie unele indicații teoretice cu setul de însărcinări practice. Accentul, în mare parte, a fost pus pe achiziționarea abilităților practice de comunicare asertivă și lucru în echipă.

Următorul atelier din acest ciclu este programat pentru 20 iunie, 2012. De data aceasta vor fi puse în discuție diverse aspecte legate de importanța voluntariatului și esența activității outreach.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.