Concurs de granturi mici în domeniul HIV/SIDA

Pe data de 20 mai comunitatea internaţională celebrează Ziua de Comemorare a persoanelor decedate de SIDA. În această zi, oamenii din toata lumea aduc un omagiu colectiv persoanelor care nu mai sunt printre noi din cauza SIDA şi demonstrează solidaritate faţă de persoanele infectate cu HIV.

In scopul organizării activităților planificate pentru anul 2012 in cadrul Programului Sănătate Publică, Sub-program Reducerea Riscurilor, proiectul „Îngrijiri și Suport pentru Persoanele cu HIV/SIDA”, finanțat de Centrul PAS din resursele GFATM, în calitatea sa de sub-recipient a resurselor financiare din Grantul Fondului Global de Combatere SIDA, TB si Malariei (runda a 8-a) şi facilitator pentru ONG-uri în implementarea activităţilor de suport si îngrijiri pentru persoanele cu HIV/SIDA, Fundaţia Soros-Moldova (FSM) anunţă o competiţie deschisa pentru colectarea cererilor de finanțare pentru:
  • organizarea evenimentelor locale, prilejuite de Ziua de Comemorare a persoanelor decedate de SIDA

Cererile de finanțare vor fi elaborate în conformitate cu platforma de pledoarie pentru Ziua de Comemorare, și anume:

  • asigurarea accesului la tratament, prevenire și îngrijire;
  • reducerea stigmei și discriminării;
  • sporirea resurselor pentru HIV, malarie, TB etc.;
  • implicarea activă a PTH și populația țintă în răspunsul la HIV/SIDA.
Organizaţiile interesate vor remite FSM o solicitare de finanţare cu descrierea detaliată a evenimentului ce urmează a fi organizat și a bugetului necesar. Bugetul solicitat pentru organizarea evenimentului nu va depăşi suma de 500 euro.
Sunt eligibile pentru participare la competiţie organizaţiile neguvernamentale, apolitice, non- profit, legal constituite în Republica Moldova.
Solicitările urmează a fi trimise pe adresa: abordeianu@soros.md (Angelica Bordeianu), cu specificarea: „Cerere de finanţare pentru granturi mici”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.