Consumatorii de droguri din Republica Moldova își vor cunoaște mai bine drepturile și obligațiunile

g9aB80EpElE4D8PYC1NKAwÎncepând cu 1 decembrie a anului 2013, beneficiarii programelor de reducere a riscurilor din Republica Moldova beneficiază de asistență juridică calificată și gratuită.

Consultaţiile juridice sunt oferite grație proiectului „Sporirea durabilităţii financiare şi a capacităţii de implementare a programelor de reducere a riscurilor din republica Moldova”, susținut financiar de Fundația Soros-Moldova și implementat de către Uniunea pentru Prevenirea HIV și Reducerea Riscurilor (UORN).

Scopul asistenței juridice oferite în cadrul proiectului este acordarea ajutorului juridic, în condițiile legii în domenii de interes pentru beneficiarii Programelor de Reducere a Riscurilor, furnizarea către ei, prin orice mijloace, după caz a opiniilor juridice și informațiilor cu privire la problematica solicitată a fi analizată, elaborarea opiniilor legale asupra problemelor beneficiarilor, asistarea beneficiarilor în elaborarea proiectelor de acte juridice necesare clientului, precum și informarea juridică a personalului Programelor de Reducere a Riscurilor.

Specialiștii juriști oferă asistenţă şi consultanţă juridică gratuită consumatorilor de droguri injectabile, membrilor familiilor lor, consumatorilor de droguri HIV infectați și celor ce prestează servicii sexuale.

Tipurile de asistenţă juridică oferită de către juriști includ:

–          Consultații juridice individuale;

–          Consultații telefonice;

–          Activități de grup cu beneficiarii;

–          Activități metodice cu personalul Programelor de Reducere a Riscurilor;

Asistența juridică se acordă după un orar prestabilit la sediile organizaţiilor „Viitorul Sănătos” și ”Centrul SIDA” din orașul Tiraspol,  organizațiilor „Pentru prezent şi viitor” din mun. Chişinău, „Tinerii pentru Dreptul la Viaţă”, din orașul Bălţi, precum și la diverse solicitări în oricare altă regiune de implementare a proiectului.

Consultațiile sunt promovate într-o atmosferă confidențială și de încredere.

Pe parcursul lunii decembrie 2013 au apelat la serviciul juridic 110 consumatori de droguri, beneficiari ai programelor de reducere a riscurilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.