Decizii pentru viață…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAdolescența este vîrsta întrebărilor și îndoielilor. În același timp, adolescentul tinde să se îndepărteze de părinți, încearcă să fie independent să ia singur anumite decizii. Fiind conștienți de acest fapt, colaboratorii Asociaţiei „Tinerii pentru Dreptul la Viaţă”, filiala Bălţi, au hotărît să viziteze adolescenţii care îşi petrec vacanţa în Tabăra sportivă „Olimpieţ”. Astfel, la data de 3 august 2012, 40 de tineri au fost implicați în diverse activități, care au avut drept scop final  promovarea unui mod  sănatos de viață, liber de comsumul de droguri.

Participînd la lucru în grup, dezbateri, comunicare de la egal la egal, adolescenţii au absorbit informaţia corectă, analizînd miturile legate de consumul de droguri ce rămîn să persiste în conștiința socială.

Cel mai incitant moment al întîlnirii a fost istoria reală, relatată de un fost consumator de droguri. Tinerii au ascultat cu atenție deosebită cele relatate. Unii dintre ei, au rămas surprinși de informația că utilizarea cînepii poate să ducă la implicarea în consumul de alte droguri, căci erau fermi convinși că fumatul cînepii nu crează dependență.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Întîlnirea a finisat cu un ciclu de întrebări-răspunsuri. Fiecare participant a avut posibilitatea de a pune în discuție momente care au prezentat interes, au primit răspunsuri bazate pe exemple reale, creîndu-se premize de a analiza propriul comportament şi de a decide pentru sine însuşi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAtitudinea și interesul demonstrat din partea tinerilor demonstrează necesitatea continuității desfășurării unor activități de acest gen. Or, lacunele informaționale duc, nemijlocit, la credința în mituri și adoptarea unor practici comportamentale riscante.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.