Duminică se aprind lumânările în Bălți pentru victimele drogurilor

Duminică se aprind lumânările în Bălți pentru victimele drogurilor

Pentru a marca Ziua internaţională de prevenire a consumului și traficului ilicit de droguri, Asociația Tinerii pentru Dreptul la Viață, Bălți  organizează în jurul zilei de 26 iunie 2015 un șir de acțiuni sociale pentru a informa și sensibiliza populația municipiului Bălți vis-a-vis de problema drogurilor și HIV/SIDA.

Activitățile desfășurate sub sloganul ”Un viitor fără SIDA! Un viitor fără droguri!” vor fi organizate de către Asociația Tinerii pentru Dreptul la Viață, Bălți  cu suportul UNAIDS Moldova și a Primăriei mun. Bălți și vor consta din:

  • Acțiunea comunitară de informare a populației generale despre droguri, despre HIV și SIDA, care va avea loc la 28 iunie 2015 la orele 11.00 în piața centrală din fața Moldtelecom, Bălți;
  • Concursul tinerilor chitariști amatori ”Solidari prin muzică!” care va avea loc la 28 iunie 2015 la orele 17.00 în Parcul Central din preajma Primăriei mun. Bălți la monumentul lui Vladimir Vîsoțkii;
  • Întrunire pentru schimb de experiență între comunitățile consumatorilor de droguri din Republica Moldova, inclusiv Transnistria, care va avea loc la 29 iunie 2015 la 11.00 în incinta centrului de asistență integrată a persoanelor cu risc sporit de infectare cu HIV.

Organizatorii acțiunilor descrise consideră că sensibilizarea populației municipiului Bălți vis-a-vis de problema drogurilor și HIV/SIDA va educa responsabilitatea pentru sănătatea proprie, va promova normele etice de comportament faţă de persoanele care trăiesc cu HIV, precum și va oferi oportunităţi  pentru dezvoltarea liderismului, politicilor de pledoarie, parteneriatelor și mobilizarea comunităţii.

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.