Experiența Poltavei în rezolvarea problemelor sociale adusă la Bălți

Experiența Poltavei în rezolvarea problemelor sociale adusă la Bălți

În perioada 8-12 decembrie anul curent Uniunea pentru Prevenirea HIV și Reducerea Riscurilor” (UORN) a organizat o vizită de studiu în orașul Poltava, Ucraina pentru grup de specialiști din republica Moldova. Vizita a avut scopul să fortifice capacitățile asociațiilor obștești, prestatoare de servicii în domeniul Reducerea Riscurilor (prevenirea HIV în grupurile cu risc sporit de infectare) în vederea sporirii eficienței activității lor, precum și să crească angajamentul autorităților publice față de programele de Reducerea Riscurilor, îmbunătățirea coordonării între partenerii locali, serviciile de sănătate și sociale, societatea civilă și alți actori relevanți.

La vizită au participat reprezentanți ai sectorului neguvernamental din Republica Moldova, manageri ai instituțiilor medicale, funcționari publici din Bălți, Chișinău, Fălești, Ungheni, Cahul, Rîbnița și Tiraspol.

În cadrul vizitei organizate au fost prezentate modele de bune practici ale orașului Poltava în ceea ce privește conlucrarea cu organele executive de nivel local și regional, care este recunoscută de experții internaționali ca una de succes. La fel, a fost prezentată implementarea programelor locale ce promovează ocrotirea sănătăţii publice, cu accent pe grupurile cu risc sporit de infectare la HIV (consumatorii de droguri injectabile, deținuții), precum și susținerea, inclusiv financiară, din bugetul orașului Poltava, a programelor de reducere a răspândirii HIV și a tuberculozei pentru grupurile cu risc sporit de infectare la HIV.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Organizația de caritate „LUMINA SPERANȚEI” (Благодійна Організація «СВІТЛО НАДІЇ»), care la moment este lider în Ucraina în reducerea răspândirii HIV și a tuberculozei în grupurile cu risc sporit de infectare la HIV .

Vizita de studiu a fost realizată de către Asociația Obștească „Uniunea pentru Prevenirea HIV și Reducerea Riscurilor” (UORN), în cadrul proiectului „Fortificarea controlului HIV în Republica Moldova, 2015-2017”, finanțat de către Fondul Global de combatere a SIDA, Tuberculozei și Malariei, recipient principal Centrul PAS.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.