Experiențe și bune practici în colaborarea administrațiilor publice locale și a asociațiilor obștești

Experiențe și bune practici în colaborarea administrațiilor publice locale și a asociațiilor obștești

La data de 30 septembrie 2016 un grup de funcționari publici din cadrul Primăriei mun. Bălți au participat la vizita de studiu organizată în or. Cahul cu tematica “Experiențe și bune practici în colaborarea administrației publice locale și a asociațiilor obștești în or. Cahul”. Vizita a fost organizată de Asociația „Tinerii pentru Dreptul la Viață”, Bălți în colaborare cu Asociația „Pas cu Pas regiunea Sud” or. Cahul, cu suportul Uniunii pentru prevenirea HIV și Reducerea Riscurilor din Republica Moldova, al Primăriei mun. Bălți și al Fundației Soros-Moldova.

În cadrul vizitei de studiu participanții, precum și reprezentanții unor asociațiilor obștești din municipiul Bălți au avut posibilitatea să cunoască modele de bune practici în domeniul implementării programelor de ocrotire a sănătății publice și asistenței sociale în special în domeniul HIV/SIDA din mun. Cahul și să afle despre experiențele pozitive privind colaborarea intersectorială între structurile statale și asociațiile obștești. Vizita de studiu a inclus și organizarea unei mese rotunde în cadrul Primăriei cu participarea primarului or. Cahul, dlui Nicolae Dandiș, a reprezentantului Guvernului/Cancelariei de stat în teritoriu, dlui Nicolae Bălcănuță și consilierilor raionali, specialiștilor instituțiilor medicale și sociale din domeniu. În cadrul aceluiași eveniment participanții au vizitat programul de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri injectabile, centrul pentru sănătatea reproductivă a femeii, serviciile de sănătate prietenoase tinerilor, serviciile de ocrotire a sănătății mintale. În calitate de finalitate a acestui eveniment se consideră a fi cunoașterea mai bună de către funcționarii publici a serviciilor programelor de reducere a riscurilor implementate în Republica Moldova și identificarea oportunităților de  suport financiar a acestora din resursele bugetelor locale.

2 comentarii

  1. Svetlana
    | Răspunde

    Asi avea completari la acest mesaj. Vizita si succesul acestei intruniri se datoreste AO Pas cu Pas regiunea Sud , or. Cahul. Si la sigur, le multimim tuturor participantilor acestei vizite.

  2. Uniunea pentru Prevenirea HIV şi Reducerea Riscurilor
    | Răspunde

    UORN aduce sincere mulțumiri pentru colaborare și organizarea eficientă a acestei vizite de studiu de către Asociația obștească „Pas cu Pas regiunea Sud”, or. Cahul. Grație acestei colaborări a fost posibil să fie realizat schimbul de experiență și preluarea a bunelor practici a partenerilor locali.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.