Femeile împotriva violenței

femeile impotriva violenteiUniunea pentru prevenirea HIV și reducerea riscurilor (UORN) anunță că Rețeaua Eurasiatică de reducere a riscurilor (EHRN) în colaborare cu femeile consumatoare de droguri și organizațiile de reducere a riscurilor din 16 orașe din Europa de Est și din Asia Centrală din martie 2014 promovează Campania  regională împotriva violenței poliției față de femeile consumatoare de droguri cu genericul ”Femeile împotriva violenței”.  Primul an al campaniei îndeamnă raportarea cazurilor de violență generate de poliție față de femeile consumatoare de droguri.

 Astfel, în perioada martie – iunie 2014 au fost înregistrate 358 cazuri de violență a  poliției față de femeile consumatoare de droguri din Georgia, Moldova,  Kârgâstan, Ucraina și Rusia. Pe parcursul lunii iunie 2014  pe platforma on-line a campaniei au fost primite 121 cazuri de violență.  Poziția de lider pentru luna iunie în funcție de numărul de cazuri de violență colectate îl ocupă Ucraina – 77 de cazuri. În Moldova în luna iunie au fost înregistrate 13 cazuri.  La fel ca și în lunile precedente, majoritatea cazurilor au fost receptate la categoria ”amenințări și intimidări”. Pe locul doi și trei se află cazurile la categoria ”tratare cu cruzime” și ”detenție neîntemeiată”.

 Rețeaua Eurasiatică de reducere a riscurilor (EHRN)  atenționează că până în prezent în Europa de Est și Asia Centrală sunt răspândite cazuri de violență a poliției împotriva femeilor consumatoare de droguri. Cu toate acestea, în ciuda gravității problemei, aceste cazuri rămân ascunse de atenția publicului. Femeile se simt neajutorate și neputincioase, în timp ce poliția continuă să folosească metode violente ilegale împotriva lor.

 Mai detaliat despre cazurile de violență vă puteți informa  la următoarea adresă:

 https://waveeca.crowdmap.com/reports

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.