[:ro]Festivalul Voluntarilor a dat start înscrierilor pentru ediția din acest an. Participă și tu![:]

[:ro]Festivalul Voluntarilor a dat start înscrierilor pentru ediția din acest an. Participă și tu![:]

[:ro]

Autor: Olesea Cember

„Acum poți demonstra că ești cel mai bun voluntar din toată țara și că meriți trofeul „Festivalul Voluntarilor 2015”. Poți fi oricine, din orice colț al țării. Persoane publice, tineri voluntari, companii, jurnaliști sau organizații pot să aplice la concurs până pe data de 22 noiembrie pe site-ul festivalulvoluntarilor.md.

În acest an, Festivalul Voluntarilor va fi organizat în data de 6 decembrie 2015, acesta fiind un eveniment anual, aflat în anul 2015 la ediția a XIII-a, ce are drept scop recunoaşterea publică a muncii şi meritelor voluntarilor din Republica Moldova.

De asemenea, la ediția a XIII-a, organizatorii își doresc să pună un accent mai mare pe voluntariatul pentru persoanele în etate și persoanele cu dizabilități, pe lângă voluntariatul pentru tineri, devenit unul tradițional în R. Moldova.

Perioada de aplicare începe la 13 octombrie 2015 și termenul-limită de depunere a dosarelor este 22 noiembrie 2015, ora 18.00.

Obiective

# Sensibilizarea populaţiei faţă de rolul şi importanţa activităţilor de voluntariat;
# Aniversarea Zilei Internaţionale a Voluntarului;
# Promovarea voluntariatului în Republica Moldova.

Grupul vizat

# Voluntarii şi ONG-urile din Republica Moldova (inclusiv din regiunea transnistreană şi UTA Găgăuzia), care sunt apreciaţi public pentru meritele depuse în dezvoltarea voluntariatului şi societăţii civile în general.
# Tinerii şi studenţii de la diferite instituţii de învăţământ din republică, care sunt informaţi privitor la oportunităţile de implicare în activităţi de voluntariat în beneficiul comunităţii.
# Persoanele publice, vedetele autohtone şi mass-media, care sunt chemaţi să susţină şi să promoveze activitatea de voluntariat la nivel naţional.
# Populaţia Republicii Moldova, care este informată despre rolul şi importanţa voluntariatului în dezvoltarea socio-economică a ţării.

Doritorii pot aplica la 11 categorii de premiere

1. Cea mai activă Organizaţie/Asociaţie Obştească, care promovează voluntariatul în R. Moldova;
2. Cel mai activ Coordonator de voluntari;
3. Cel mai activ Voluntar;
4. Cel mai activ jurnalist/blogger care a promovat voluntariatul pe parcursul anului 2015;
5. Cel mai bun eseu la tema: „Voluntariatul versus îmbătrânirea activă: soluții și provocări”;
6. Voluntariatul promovat prin intermediul multimedia, secțiune foto și video;
7. Cel mai activ grup de inițiativă care a promovat voluntariatul pe parcursul anului 2015;
8. Cel mai bun proiect/activitate/acţiune de voluntariat realizată în 2015;
9. Voluntariat corporativ;
10. „Ambasadorul Voluntariatului” – persoanele publice fac voluntariat;
11. Cel mai activ voluntar internațional.

Anul acesta, Festivalul Voluntarilor a venit cu categoria nouă de premiere „Cel mai activ voluntar internațional”, dar și cu introducerea unei noi divizări, urban și rural, pentru categoriile de premiere „Cea mai activă Organizaţie/Asociaţie Obştească, care promovează voluntariatul în R. Moldova”, „Cel mai activ grup de inițiativă care a promovat voluntariatul pe parcursul anului 2015”, Cel mai bun proiect/activitate/acţiune de voluntariat realizată în 2015.

Regulamentul concursului Festivalul Voluntarilor 2015, ediția a XIII-a este disponibil pe pagina de Facebook a Festivalului Voluntarilor www.facebook.com/FestivalulVoluntarilor și va fi disponibil pe pagina web a concursului: www.festivalulvoluntarilor.md.

Formularele pot fi completate direct sau descărcate de pe pagina web a concursului: www.festivalulvoluntarilor.md sau pot fi expediate la adresa de e-mailfestivalulvoluntarilor@gmail.com.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactați: Alexandru Perciun, Coordonator de Proiect, +373 60 147 147, festivalulvoluntarilor@gmail.com.

Evenimentul din acest an este organizat de Ministerul Tineretului și Sportului din R. Moldova, „Asociația Obștească Serviciul pentru Pace”, cu susținerea UNFPA, Fondul ONU pentru Populaţie în Republica Moldova, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău și Coaliţia pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat.

Festivalul Voluntarilor a luat naştere în anul 2003 cu scopul de a recunoaşte public munca şi meritele voluntarilor, cât şi pentru a promova activităţile de voluntariat şi a încuraja voluntarii din ţară.

Sursa: diez.md

[:]
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.