Fortificarea colaborării Inspectoratelor de Poliție și Programele de Reducere a Riscurilor

Fortificarea colaborării Inspectoratelor de Poliție și Programele de Reducere a Riscurilor

Uniunea pentru prevenirea HIV și reducerea riscurilor în parteneriat cu Inspectoratul General de Poliție al MAI, în cadrul unei inițiative comune, au organizat ieri, 25 mai 2016, o ședință de lucru, ce a întrunit coordonatorii programelor de reducerea riscurilor și inspectorii de poliție din 8 localități, precum și reprezentanții organizațiilor naționale (IDOM, Promo-LEX) și internaționale (UNODC, Fundația Soros-Moldova). Scopul întrunirii a fost stabilirea unui mecanism eficient de interacțiune a Programelor de Reducere a Riscurilor cu organele de drept.

În cadrul ședinței a fost prezentată Instrucțiunea metodică cu privire la intervenția Politiei în prevenirea şi controlul infecţiei HIV în mediul grupurilor cu risc sporit de infectare, cu accent pe rolul organelor de drept în conlucrarea și implementarea Programelor de reducere a riscurilor din Republica Moldova.

Activitatea a permis analiza cazurilor real întîlnite în practica inspectorilor de poliție, ONG-lor ce activează în domeniu, cu scopul de a găsi pași concreți de soluționare a cazurilor ce implică grupurile cu risc sporit de infectare. Astfel, drept rezultat final, a fost elaborat un plan comun de intervenție în domeniul profilaxiei HIV și consumului de drog, ce implică activități concrete de formare și instruire reciprocă a organelor de drept și specialiștilor din cadrul programelor de reducere a riscurilor, cît și activități de informare și acțiuni de sensibilizare a populației generale, cu accent pe adolescenți și tineri în risc.

Activitatea este organizată în cadrul proiectului: „Fortificarea controlului HIV în Republica Moldova, 2015-2017” (Grantul: MDA-H-PAS), componenta „Centrul de Resurse în Reducerea Riscurilor” (Contract № 05/SP-H-NFM/2015), finanţat de Fondul Global de combatere a SIDA, Tuberculozei și Malariei, Recipientul Principal: Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate (Centrul PAS), Sub-contractor: Uniunea pentru Prevenirea HIV şi Reducerea Riscurilor.

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.