Fundatia Soros-Moldova: Concurs de selectare a unui grup de experţi

Concurs de selectare a unui grup de experţi în proiectul „Îmbunătăţirea respectării dreptului la libertatea şi siguranţa persoanei în Moldova”

Încălcarea dreptului la libertatea şi siguranţa persoanei nu este una ocazională în Moldova. Aceasta reprezintă un fenomen sistemic şi continuu. Moldova este în mod constant condamnată de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru violarea acestui drept fundamental, în mod special din cauza motivărilor slabe a mandatelor de arest emise de judecătorii de instrucţie moldoveni. Atât organizaţiilor societăţii civile, cât şi organelor de autoadministrare judecătorească le lipsesc instrumentele necesare de monitorizare permanentă a activităţii judecătorilor de instrucţie pentru a-i face responsabili pe aceştia din urmă de lipsa motivării adecvate a mandatelor de arest emise.

În condiţiile descrise, Programul de Drept al Fundaţiei Soros-Moldova (PD/FSM) implementează proiectul „Îmbunătăţirea respectării dreptului la libertatea şi siguranţa persoanei în Moldova”. Proiectul urmăreşte crearea mecanismelor coerente şi durabile de monitorizare a puterii judecătoreşti de către societatea civilă prin implicarea activă a activiştilor şi reprezentanţilor mass-media.

Una din activităţile proiectului presupune crearea unui grup de experţi pentru analiza continuă a deciziilor pronunţate de către judecătorii de instrucţie şi elaborarea rapoartelor de evaluare periodice la această temă, urmând ca cele mai problematice decizii să fie făcute publice prin intermediul unor grupuri mobile formate din jurnalişti, activişti şi avocaţi care vor monitoriza constant activitatea judecătorilor de instrucţie.

Modalitatea de participare la concurs

Persoanele interesate vor trimite dosarele complete care vor conţine scrisoarea de intenţie şi CV-ul la adresa de e-mail:rdanii@soros.md până la 7 martie 2012, ora 18.00, cu menţiunea ”Grup experţi. Programul de Drept”. Dosarele pot fi depuse, de asemenea, în plicuri sigilate la recepţia Fundaţiei Soros-Moldova, mun. Chişinău, str. Bulgară 32, cu aceeaşi menţiune.

Pentru informaţii suplimentare: Radu Danii, coordonator proiecte Justiţia Penală şi Drepturile Omului, PD/FSM, tel: 270031 sau 068 637 801.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.