Împreună pentru viață!

Împreună pentru viață!

Ieri, 21 iunie, în mun. Bălți și or. Orhei s-au desfășurat ședințe informative dedicate  „Zilei Internaționale de Combatere a criminalității și Traficului Ilicit de Droguri – 26 iunie”, în cadrul Campaniei social-informative: ”Împreună pentru viață!”.

Ședința a întrunit persoane publice, reprezentanți ai poliției, sistemului penitenciar, sistemului medical, organizațiilor neguvernamentale și membrilor comunității consumatorilor de droguri.

Prin intermediul activității date a fost lansat dialogul social referitor la alternative la încarcerare pentru persoanele care suferă de dependență de droguri, necesitatea abordării medicale/psihosociale și nu punitive a consumatorilor de droguri, sporirea gradului de informare a populației generale referitor la prevenirea fenomenului și eficiența economico-socială a tratamentului contrapus practicii de încarcerare.

În total vor fi organizate 5 dialoguri – paneluri de discuții cu participanți de la UNODC, ministerul justiție, interne, poliție, sănătate, juriști, dar și reprezentați ai comunității consumatorilor de druguri. Dialogurile vor fi desfășurate în următoarele localități: Chișinău, Bălți, Orhei, Comrat și Cahul.

Ședința informativă este organizată în cadrul Campaniei social – informative: ”Împreună pentru viață!”, desfășurată cu ocazia Zilei Internaționale de Combatere a criminalității și Traficului Ilicit de Droguri – 26 iunie.

Organizatori: Comisia Națională Antidrog, UNODC, Asociația Obștească „Inițiativa Pozitivă”, Asociația „Uniunea pentru Prevenirea HIV și Reducerea Riscurilor” și Asociația „Promo-LEX”.

În parteneriat cu: Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Justiției și Inspectoratul General al Poliției.

Cu susținerea: UNAIDS, A.O. „Pas cu Pas regiunea Sud” (Cahul), A.O. „Adolescentul” (Orhei), A.O. „Tinerii pentru Dreptul la Viață” (Bălți), CSR „Împreună pentru Viață” (Comrat).

Cu suportul financiar al: Centrului PAS, Agențiilor ONU și Guvernului Suediei.

Parteneri media: TV8, allmoldova, E-sănătate, TVR.

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.