[:ro]În comun putem crea servicii gender orientate[:]

[:ro]

Începînd cu anul 2012, Asociația Obștească „Uniunea pentru prevenirea HIV și Reducerea Riscurilor” (UORN), implementează și coordonează la nivel național, proiectul Fortificarea răspunsului organizațiilor neguvernamentale la nevoile în creştere ale femeilor utilizatoare de droguri. Proiectul reflectă rezultatele eforturilor depuse în mod continuu pentru a găsi un răspuns adecvat nevoilor femeilor utilizatoare de droguri, precum și provocărilor existente în asigurarea accesului la serviciile de reducere a riscurilor ca posibilitate de prevenire HIV, tratament și îngrijire.

În luna august, Asociația a organizat 3 ședințe de instruire pentru personalul implicat în lucru cu femeile care consumă droguri. Scopul fiind identificarea dificultăților cu care se confruntă lucrătorii în activitatea sa, crearea unei strategii locale pentru a îmbunătăți accesul femeilor utilizatoare de droguri, la serviciile de prevenire HIV, cît și creșterea calității serviciilor adresate femeilor prin adaptarea acestora la necesitățile lor.

Ședințele au întrunit 25 lucrătorii outreach, asistenții sociali, psihologii din cadrul AO „Tinerii pentru Dreptul la Viață” (TDV), Centrul de support psiho-social pentru persoanele dependente de substanţe psiho-active ”PULS”, Bălţi, AO „Reforme Medicale” și AO „Pentru Prezent și Viitor” din Chișinău.

Activități similare se desfășoară și în: Azerbaijan, Belarus, Georgia, Rusia și Ukraina, partenerii Republicii Moldova în realizarea proiectului dat. Acesta fiind lansat de către EHRN (Rețeaua Euro Asiatică de reducerea riscurilor, http://www.harm-reduction.org/ru/) și IGPN (Rețeaua internațională de Politici Gender, http://www.igpn.net/about-igpn.php).

[:]
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.