[:ro]În mun. Bălți a fost lansată activitatea primului grup de suport pentru femeile consumatoare de droguri injectabile[:]

[:ro]

Deși se consideră că consumul de droguri și dependențele asociate lui sunt în mare parte problema bărbaților, circa 20% din totalul consumatorilor constituie femei. Este o realitate a lumii întregi și a Republicii Moldova în parte. Starea de vulnerabilitate a femeilor în raport cu cea a bărbaților este mai profundă, marcată de un număr mai mare de riscuri, de etichetare și discriminare dublă, de acces redus la servicii de asistență medicală și socială. În contextul unei comunități prietenoase, celui al Asociației „Tinerii pentru Dreptul la Viață”, Bălți a fost luată decizia de a organiza activitatea primului grup de suport reciproc pentru femeile consumatoare de droguri injectabile din mun. Bălți. La data de 25 martie, au răspuns pozitiv invitației 12 femei, toate mame și soții, motivate de dorința de a depăși situația de oroare în care s-au pomenit. Susținute de activistele Asociației „Tinerii pentru Dreptul la Viață”, Bălți participantele la grup și-au stabilit obiective, au planificat activitatea pentru următoarea perioadă de timp, au stabilit  domeniile prioritare. Dar cel mai important moment, probabil a constituit faptul că au pus bazele unei modalități eficiente de susținere reciprocă, care va fi perpetuată în cadrul Programului de Reducere a Riscurilor implementat de Asociația „Tinerii pentru Dreptul la Viață”, Bălți.

Această inițiativă este dezvoltată în cadrul proiectului de parteneriat al Rețelei Euroasiatice de Reducere a Riscurilor și a Uniunii pentru Prevenirea HIV și Reducerea Riscurilor din Moldova „Fortificarea capacităților ONG-urilor la nevoile în creștere ale femeilor consumatoare de droguri”, susținut financiar de Uniunea Europeană.

În limba rusă aici…
[:]
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.