Încă un pas spre un parteneriat stabil dintre Comunitățile persoanelor consumatoare de droguri

V1QmjX7iIwbpXh91WdQWRALa 15 septembrie 2014, cu suportul Uniunii pentru prevenirea HIV și Reducerea Riscurilor, în orașul Soroca a avut loc o întrunire a grupurilor de inițiativă a persoanelor consumatoare de droguri din orașele Bălți și Soroca.

În cadrul întrevederii au fost discutate problemele cu care se confruntă comunitățile persoanelor consumatoare de droguri și care sunt soluțiile sau metodele de rezolvare a acestor probleme. Totodată, în legătură cu planificarea extinderii programului de tratament de substituție cu metadonă în orașul Soroca începând cu anul 2015, cele mai discutate subiecte au fost axate pe miturile existente despre acest program, mituri care pot considerabil influența eficiența programului și respectiv, calitatea vieții persoanelor consumatoare de droguri.

In cadrul întrunirii respective, coordonatorul programului de reducere a riscurilor din or. Soroca a îndrumat grupurile de inițiativă de a sprijini iniţiativele comunității. S-a discutat despre implicarea activă a membrilor grupurilor de inițiativă în procesul de implementare şi evaluare a programelor de reducere a riscurilor și în alte activități care afectează comunitățile persoanelor consumatoare de droguri.

Activiștii din oraşul Soroca au luat decizia să se întrunească periodic pentru activități de analiză și planificare, la fel au planificat şi o vizită de studiu în  Bălți pentru schimb de experiență.

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.