<!--:ro-->Încercare de a dezvolta atitudinea tolerantă față de persoanele HIV pozitive<!--:-->

Încercare de a dezvolta atitudinea tolerantă față de persoanele HIV pozitive

La data de 25 aprilie 2013, coordonatorul de proiect dna Ecaterina Rotaru în comun cu coordonatorul local din raionul Străşeni dna Maria Gusev au organizat un seminar de instruire pentru 12 beneficiari ai Asociaţiei „Pentru prezent şi viitor”. Seminarul informativ a cuprins informație generală despre HIV și SIDA, infecţia HIV şi Hepatitele virale. La inițiativa beneficiarilor nu sa putut evita informația despre acordarea primului ajutor în cazul supradozării cu droguri. Pentru a dezvolta atitudinea tolerantă față de persoanele HIV pozitive, a fost desfășurat jocul de rol „Salut! Eu sunt persoană cu statutul HIV pozitiv. Facem cunoştinţă”, în cadrul căreia, participanții au fost puși în postura persoanelor HIV pozitive.

La finele întîlnirii au fost scoase în evidență următoarele concluzii: marea majoritate a beneficiarilor acceptă prietinia cu persoanele HIV pozitive doar la distanţă, deşi sînt contra la o relaţie sexuală cu atît mai mult la o căsătorie. Referitor la utilizarea drodurilor sînt categoric contra de a utiliza o seringă comună sau folosirea veselei comune pentru prepararea drogurilor. Marea majoritate a beneficiarilor preferă ca drogurile să le prepare individual şi numai în cazuri unice procură drogurile de la persoanele care realizează droguri ilicite.

În decursul seminarului informativ sa observat necesitatea întruirii beneficiarilor privind tuberculoza şi infecţiea HIV/SIDA.

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.