[:ro]Instruire pentru polițiști în domeniul prevenirii și profilaxiei HIV[:]

[:ro]

IMG_1021În perioada 28-29 mai curent, angajații Secției prevenire a Direcției generale securitate publică a Inspectoratului General al Poliției, de comun cu reprezentanții Asociației Obștești „Uniunea pentru prevenirea HIV și Reducerea Riscurilor” (UORN), Asociației „Promo – LEX”,Institutului pentru Drepturile Omului din Moldova (IDOM), Rețelei Internaționale a Organelor de Drept și HIV (LEAHN), Fundației Soros-Moldova (FSM), precum și coordonatorul UNODC, reprezntanța Republica Moldova, desfășoară instruirea angajaților Poliției, cu genericul Implementarea activităților deprevenire și profilaxie HIV în mediul grpurilor cu risc sporit de infectare.

Scopul atelierului de instruire constă în implementarea și utilizarea eficientă în activitatea poliției a prevederilor Instrucțiunii metodice cu privire la intervenția Poliției în prevenirea și profilaxia HIV în mediul grpurilor cu risc sporit de infectare. În cadrul instruirii sunt abordate tematici axate pe:

–          Experiența internațională de interacțiune a organelor de drept cu consumatorii de droguri și organizațiile neguvernamentale active în domeniul;

–          Legislația națională și internațională în domeniul consumului de droguri și HIV/SIDA;

–          Rolul și sarcinile Poliției în prevenirea HIV/SIDA;

–          Securitatea personală și profilaxia individuală în situațiile cu risc de infectare HIV sau alte boli hemotransmisibile, etc.

De instruirea dată beneficiază 21 polițiști, din 21 de Inspectorate de poliție teritoriale din țară.  O activitate similară urmează să fie realizată la începutul lunii iunie cu încă 22 de reprezentanți din Inspectorate de poliție teritoriale din țară. După care polețiștii instruiți, în calitate deformatori la nivel teritorial, vor transpune și efectua sesiuni de informare pe domeniul vizat, pentru colegii din subdiviziunea unde activează.

Activitatea dată este organizată în cadrul proiectului ”Fortificarea rolului poliției în răspunsul național la HIV” șifinanţat în cadrul programului de granturi anunțat de Fundația Soros Moldova, Contract de Grant nr. 13935.

[:]
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.