La Bălți au fost apreciate cele mai valoroase inițiative în răspunsul național HIV/SIDA din nordul Republicii Moldova cu Premiul ”Panglica Roșie Nord”

La Bălți au fost apreciate cele mai valoroase inițiative în răspunsul național HIV/SIDA din nordul Republicii Moldova cu Premiul ”Panglica Roșie Nord”

Infecția HIV/SIDA reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale ultimelor decenii și este o problemă prioritară de sănătate publică, atât la nivel global, cât şi la nivel naţional.

În întreaga lume și deja pentru municipiul Bălți, luna mai este marcată de numeroase activități de comemorare a persoanelor decedate de SIDA, fapt născut de necesitatea de a atrage atenția opiniei publice asupra emergențelor asociate epidemiei HIV/SIDA, importanței conștientizării riscului de infectare cu HIV, cunoașterii metodelor de transmitere și de protecție de acest virus, formării unei atitudini tolerante față de persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA, precum și sporirii accesului populației la sevicii de prevenire, diagnostic și tratament.

O bună parte din activitățile de comemorare a persoanelor decedate de SIDA din Bălți au constituit parte a Caravanei Auto ”Pentru Viață” organizate la nivel național de Asociația Obștească ”Inițiativa Pozitivă”

Organizatorul și gazda evenimentelor Caravanei auto pentru regiunea de  nord  a  fost Asociaţia Obştească „Tinerii pentru Dreptul la Viaţă”, Bălţi care a realizat un șir de activități și care au finisat cu Ceremonia de decernare a premiilor organizațiilor active în domeniul HIV/SIDA din nordul Republicii Moldova cu genericul ”Panglica Roșie Nord”.

Premierea “Panglica Roșie” a constituit o ceremonie de acordare a premiilor pentru a onora inițiativa si implicarea atât a organizațiilor/instituțiilor cât și a diferitor persoane activ implicate, care au obținut rezultate remarcabile in activitatea lor de reducere a răspândirii si impactului virusului HIV. În această ordine de idei, comisia de experţi a selectat 13 premianţi care au fost apreciați cu Premiul ”Panglica Roșie Nord” – pentru cea mai valoroasă inițiativă și implicare în răspunsul național la HIV/SIDA a persoanelor și comunităților din nordul Republicii Moldova.

Evenimentul a avut  locjoi, 29 mai 2014 în sala festivă a Restaurantului Nistru din orașul Bălți.

La Ceremonie au participat o multitudine de invitați, printre care – medicul șef sanitar de stat al mun. Chișinău, reprezentanți ai Administrației publice locale Bălți, reprezentanți ai diverselor organizații și instituții din tot nordul Republicii Moldova, participanții la ”Caravana Auto pentru Viață”.

Totodată, invitații s-au bucurat de numerele artistice ale interpretelor Nicoletta Fyo, Dara și ale formației artistice ”Show balet Secret”.

Evenimentul a fost susținut de către Ministerul Sănătății Republicii MoldovaMinisterul Muncii, Protecției Sociale si FamilieiCentrul de sănătate publica mun. ChișinăuPrimăria mun. BăltiUniunea pentru prevenirea HIV si reducerea riscurilor (UORN).

Asociaţia Obştească „Tinerii pentru Dreptul la Viaţă”, Bălţi este membră a Uniunii pentru prevenirea HIV și reducerea riscurilor (UORN).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.