Lucrătorii outreach din orașul Fălești își sporesc nivelul de competenţă profesională

83WYLgBYZbkYToIonSc9fgLa data de 6 februarie 2014, la Fălești a avut loc un seminar dedicat lucrătorilor outreach din cadrul proiectului ”Prevenirea HIV în mediul consumatorilor de droguri injectabile în baza strategiei de reducere a riscurilor” implementat de către Asociația ”Tinerii pentru Dreptul la Viață”, Bălți și finanțat de către GFATM.

Subiectele discutate în cadrul seminarului au fost:

–          Utilizarea și întrebuințarea corectă a unguentelor și dezinfectantelor din trusa cu medicamente;

–          Conținutul trusei de medicamente acordate beneficiarilor;

–          Indicațiile și contraindicațiile medicamentelor din trusă.

Pe parcursul seminarului au fost identificate problemele cu care se confruntă lucrătorii outreach în activitatea sa și au fost găsite oportunități de rezolvare a lor. Totodată, în cadrul instruirii au fost demonstrate în practică utilizarea unguentelor și dezinfectantelor, au fost acordate răspunsuri la multiplele întrebări acordate de către participanții la seminar.

La sfârșitul instruirii lucrătorii outreach au primit truse cu medicamente  care ulterior vor fi redistribuite beneficiarilor.

Din cauza solicitărilor multiple din partea lucrătorilor outreach, s-a luat hotărârea de a petrece seminare săptămânale pe tot parcursul proiectului. În acest context, în cadrul acestei întruniri s-au stabilit temele ulterioare ce urmează a fi discutate la instruirile ulterioare.

Astfel, sporirea nivelului de competență profesională a lucrătorilor outreach este încă o treaptă către oferirea unor servicii calitative în orașul Fălești.

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.