Media se alătură Campaniei ”Te privește! Privește pe fiecare!” din Moldova

Media se alătură Campaniei ”Te privește! Privește pe fiecare!” din Moldova

Jurnaliști din câteva raioane din nordul, centrul țării și din Municipiul Bălți s-au întâlnit astăzi cu responsabili de problema HIV/SIDA în Moldova, precum și reprezentanți ai comunității utilizatorilor de droguri și persoanelor afectate de HIV/SIDA. Evenimentul a fost organizat în cadrul Campaniei Regionale ”Te privește! Privește pe fiecare!” de Ziua Internațională de Combatere a HIV/SIDA, marcată în fiecare an pe 1 decembrie.  Genericul întâlnirii de astăzi a fost „Media e solidară! Împreună vom reuși!” și la ea au participat jurnaliști din Chișinău, Bălți, Orhei, Glodeni, Fălești. Specialiștii le-au vorbit acestora despre Programele de prevenire a HIV/SIDA și reducere a riscurilor consumului de droguri.

Scopul întrevederii a fost de a aduce încă odată în discuție problema HIV/SIDA în Republica Moldova și eforturile pe care le depune societatea civilă, statul, dar și comunitatea pentru a ține sub control maladia. Jurnaliștii au avut posibilitatea să discute cu reprezentanți ai comunității persoanelor afectate de HIV și consum de droguri, specialiștii în domeniu, precum și să cunoască mai bine serviciile menite să prevină și să reducă riscurile de infectare.

La încheiere, jurnaliștii au beneficiat de materiale informaționale despre HIV/SIDA, Ziua Internațională de combatere HIV/SIDA, informație  despre Campania”Te privește! Privește pe fiecare!” și activitățile care urmează să fie organizate în cadrul acestei campanii – acțiuni comunitare organizate la Bălți, Chișinău, Orhei și Dondușeni.

Campania „Te Privește! Privește pe fiecare!” este una regională și se desfășoară în câteva țări din Europa de Est și Asia Centrală în perioada 2015-2016 cu suportul  UNAIDS. Evenimentul a fost organizat de Asociația “Tinerii pentru Dreptul la Viață” din Bălți, cu suportul  UNAIDS Moldova (Programul Comun al Naţiunilor Unite privind HIV/SIDA).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.