Mesajul Secretarului General al ONU cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri

26 iunie 2012 – Abuzul şi traficul ilicit de droguri continuă să aibă un impact negativ profund asupra dezvoltării şi stabilităţii din întreaga lume.

Miliarde de dolari care provin din droguri ilicite alimentează activitățile teroriste şi instigă la crime, cum ar fi traficul de fiinţe umane şi traficul de arme şi persoane.

Drogurile ilicite şi reţelele criminale aferente subminează statul de drept. De asemenea, impunitatea care însoțește această afacere provoacă frică imensă şi creează deziluzie în guvernare la toate nivelurile.

America Centrală, de exemplu, se confruntă cu creșterea nivelului de violenţă cauzată de criminalitatea transnaţională organizată şi traficul de droguri. Această regiune este acum cunoscută pentru cele mai mari rate de omucidere din lume.

Dezvoltarea Afganistanului este împiedicată de către cele mai înalte rate de prevalenţă a opiaceei din lume. În unele părţi din Myanmar, agricultorii sunt prinși în capcana insecurității alimentare, determinându-i să crească mac pentru comercializare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.