Offline cu jurnalistii

Offline cu jurnalistii

La 6 iunie, anul curent, Uniunea pentru Prevenirea HIV și Reducerea Riscurilor în colaborare cu Platforma E-Sănătate a organizat, într-o atmosferă degajată și prietenoasă, un OFFLINE la subiectul „Decriminalizarea consumului de droguri în Republica Moldova. Situația actuală și perspective”.

Astfel reprezentanții presei RISE Moldova, NOROC TV și Platforma E-Sănătate în comun cu specialiștii din domeniul sănătate (Dispensarul Republican de Narcologie), drepturile omului (IDOM), dar și persoane din comunitatea consumatorilor de droguri și din societatea civilă, au abordat subiecte ce țin de carențele legislative privind alternativele la detenția persoanelor care consumă droguri, care în Moldova, practic nu există, și schimbări ar trebui operate în Legislație ca oamenii să nu ajungă direct la închisoare.

La fel reprezentanții comunității consumatorilor de droguri și ai Institutului pentru Drepturile Omului (IDOM) au pus în discuție necesitatea respectării drepturilor consumatorilor de droguri și accesul acestora la tratamente și îngrijiri moderne, prezentând experiențe externe din care Moldova poate învăța.

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.