Panelul de discuție: “Alternative la detenție pentru persoanele consumatoare de droguri”, organizat în cadrul campaniei ”Împreună pentru Viață!”

Panelul de discuție: “Alternative la detenție pentru persoanele consumatoare de droguri”, organizat în cadrul campaniei ”Împreună pentru Viață!”

În fiecare an, începând din anul 1987, în data de 26 iunie, toate ţările membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite marchează Ziua Internaţională împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri.

Deja de câțiva ani, la nivel naţional, se organizează la data de 26 iunie diferite activităţi de informare, conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la problematica drogurilor în Republica Moldova, pentru marcarea Zilei Internaţionale împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri.

Consumul de droguri şi traficul ilicit al substanţelor stupefiante au devenit în prezent una dintre cele mai periculoase probleme sociale, având proporţii mondiale, ceea ce îngrijorează întreaga comunitate internaţională.

Și în acest an, în perioada 20 iunie – 03 iulie 2017, Comisia Națională Antidrog, Agenția Națiunilor Unite pentru Combaterea Drogurilor și Criminalității (UNODC), Asociația Obștească ”Inițiativa Pozitivă”, ”Uniunea pentru Prevenirea HIV și Reducerea Riscurilor” și Asociația Promo-LEX desfășoară campania socială ”Împreună pentru Viață!”, organizată cu ocazia Zilei Internaționale de Combatere a criminalității și Traficului Ilicit de Droguri – 26 iunie.

La data de 27 și 28 iunie, în mun. Bălți și or. Orhei au fost organizate paneluri de discuție care au întrunit reprezentanți ai administrației publice locale, consiliului raional, Inspectoratul general de poliție, medici narcologi, reprezentanți ai comunității persoanelor consumatoare de droguri, la fel și reprezentanții asociațiilor obștești de profil, Asociația ”Promo-Lex” și organizația UNODC Moldova.

Participanții la dezbateri au discutat avantajele implementării în Moldova a măsurilor alternative de pedeapsă pentru deținuți, vor povesti despre experiența dezincriminării în alte țări, vor prezenta situația actuală privind utilizarea de droguri și vor propune soluții pentru problemele existente.

La nivel național campania este desfășurată:

În parteneriat cu: Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Justiției și Inspectoratul General al Poliției.

Cu susținerea: Programul Comun al Națiunilor Unite pentru combaterea HIV și SIDA (UNAIDS), Asociațiilor Obștești ”Pas cu Pas regiunea Sud” (Cahul), ”Adolescentul” (Orhei),  ”Tinerii pentru Dreptul la Viață” (Bălți), Centrului Social Regional ”Împreună pentru Viață” (Comrat)

Cu suportul financiar al: Centrului PAS, Agențiilor ONU și Guvernului Suediei.

Parteneri media: allmoldova, E-sănătate, TVR Moldova, realitate.md, TeleRadio Moldova.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.