Parajuriști specializați instruiți în asistența grupurilor vulnerabile în contextul HIV/SIDA în Moldova

În Republica Moldova sunt instruiți parajuriști specializați în asistența grupurilor vulnerabile în contextul HIV/SIDA. Această instruire inițială asigură participanții cu cunoștințe și abilități de bază în domeniul drepturilor omului și a instrumentelor destinate promovării lor, inclusiv referirea către asistența juridică garantată de stat.

Participanții in marea lor parte sunt activiști în programele de prevenire și asistență în domeniul HIV/SIDA și reprezintă toate comunitățile afectate. Pe termen lung, activitatea acestor parajuriști se va încerca a fi integrată în sistemul actual de activitate a parajuriștilor.

Activitatea este desfășurată în cadrul proiectului „Abilitarea juridică a comunităților vulnerabile”, implementat de Uniunea pentru prevenirea HIV şi reducerea riscurilor (UORN), în parteneriat cu Biroul Asociat de Avocați ”EFRIM, ROȘCA și Asociații”, Asociația Obștească ”Promo-LEX”, Asociația Națională a Para-juriștilor din Moldova și Consiliul Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat (CNAJGS) cu suport financiar al Departamentului Justiției și Drepturile Omului al Fundației Soros-Moldova

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.