Parteneriat eficient: Uniunea pentru Echitate și Sănătate – Asociația Română Anti-SIDA

Parteneriat eficient: Uniunea pentru Echitate și Sănătate – Asociația Română Anti-SIDA

În perioada 2-3 iunie 2022 Uniunea pentru Echitate și Sănătate în colaborare cu Asociaţia Română Anti-SIDA (ARAS) au organizat în Republica Moldova o misiune cu scop de transfer de expertiză și schimb de experiență privind accesul la prevenire, diagnostic și tratament în cadrul cascadei îngrijirilor HIV/SIDA, în contextul solicitărilor acestui tip de servicii din partea persoanelor care trăiesc cu HIV şi alte comorbidități din Republica Moldova, dar și persoane refugiate din Ucraina.

În acest context, reprezentanții ARAS au discutat cu Managerul de țară UNAIDS, cu Coordonatorul Programului Național de prevenire și control a HIV/SIDA din RM, cu reprezentații Comitetului Comunităților Vulnerabile la HIV și Tuberculoză din Republica Moldova (Comitetul CAP). La fel, s-a conversat cu reprezentanții Primăriei mun. Bălți și cu medicii narcologi care oferă terapia farmacologică cu opioide.

La final, în sediul Asociației ”Uniunii pentru Echitate și Sănătate” au fost discutate rezultatele obținute în urma misiunii și au fost planificați pașii ulteriori care necesită a fi întreprinși în contextul dat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.