Plan în profilaxia HIV în mediul Grupurilor cu Risc sporit de infectare

Plan în profilaxia HIV în mediul Grupurilor cu Risc sporit de infectare

La data de 26.10.2016, în incinta Centrului de asistență integrată a persoanelor cu risc sporit de infectare cu HIV a Asociației “Tinerii pentru Dreptul la Viață” Bălți s-a desfășurat ședința de elaborare a Planului de implementare a acțiunilor de profilaxie HIV în mediul Grupurilor cu Risc sporit de infectare în parteneriat cu Inspectoratul General de Poliție, Inspectoratul de Poliție din Bălți, instituțiile medico-sanitare publice și asociațiile obștești active în domeniu din municipiul Bălți.

În cadrul evenimentului au fost stabilite priorități cu privire la activitățile de informare despre riscul de infectare cu HIV în timpul consumului de droguri intravenoase, relațiilor sexuale neprotejate și despre importanța utilizării seringilor jetabile și a mijloacelor individuale de protecție. Totodată, s-a discutat despre informarea grupurilor cu risc sporit de infectare asupra aspectelor juridice referitoare la prevenirea HIV, consumului de droguri, a hărțuirii sexuale și altor abuzuri.

Un alt subiect discutat în cadrul Planului a fost colaborarea Inspectoratului de poliție din Bălți cu instituțiile guvernamentale, de sănătate publică și asociațiile obștești care  implementează Programe de reducere a riscurilor la nivel local, precum și participarea la implementarea acestor programe a tuturor actorilor implicați.

O atenție deosebită a fost oferită activităților de informare a personalului inspectoratului de poliție despre securitatea ocupațională în cadrul interacționării cu Grupurile cu Risc sporit de infectare.

Acest eveniment s-a desfășurat în cadrul Proiectului ”Promovarea respectării drepturilor Grupurilor cu risc sporit de infectare din Republica Moldova” implementat de către Asociația Obștească ”Promo-LEX” în parteneriat cu Uniunea pentru prevenirea HIV și reducerea riscurilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.