Premiul Fundației ERSTE pentru Integrare Socială revine pentru a doua oară în Republica Moldova

Fundația ERSTE deschide perioada de înscrieri pentru ediția a patra a Premiului Fundației ERSTE pentru Integrare Socială în 13 țări din Europa Centrală și de Sud-Est: Moldova, România, Austria, Bosnia și Hertegovina, Croația, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Slovacia și Slovenia.

Premiul Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială este oferit organizațiilor non-profit din cele 13 țări participante care desfășoară proiecte de integrare socială inovatoare și eficiente. Proiectele trebuie să aibă în vedere integrarea socială a unuia sau a mai multor grupuri de persoane dezavantajate, cum ar fi: minorități etnice, persoane cu dizabilități, comunitatea LGBT, copii, bătrîni, femei, persoane fără adapost, emigranți, persoane încarcerate, refugiați etc.

Aplicațiile pot fi trimise în perioada 3 septembrie – 11 noiembrie 2012 la:

www.socialintegration.org/register

În afara premiilor în bani în valoare totală de 610.000 euro, cei 33 de cîștigători (30 proiecte câştigătoare, 2 Premii Speciale din partea Juriului și Premiul Practicienilor) beneficiază de suport în relaţia cu presa, asigurat de consultanți specializaţi în Relaţii Publice, pe o perioadă de 2 ani (iulie 2013 – iunie 2015). De asemenea, organizațiile finaliste (aproximativ 130 de organizatii din toate țările participante) vor fi integrate în ERSTE Foundation’s NGO Academy – o platformă menită să le permită dezvoltarea diverselor competenţe organizaţionale cum ar fi: aptitudini de relaţionare cu mass media, dezvoltarea de intreprinderi sociale ca alternativă de finanţare, dobîndirea de aptitudini în zona de fundraising, dezvoltarea identității organizaționale.

„Aceasta este a patra ediție a Premiul pentru Integrare Socială şi suntem mulţumiţi că proiectul s-a dezvoltat atît de mult în cei 5 ani de existență – de la un concept simplu de premiere a ONG-urile din 4 ţări în 2007, la un program complex de integrare socială care vizează organizațiile non-profit din 13 ţări la ediţia 2012/2013. Credem cu tărie că este crucial pentru sectorul ONG să devină mai vizibil, atît pentru a atrage fonduri, dar și pentru a inspira societatea civilă să ia măsuri pentru binele social. Acesta este și motivul pentru care sprijinul nostru nu se termină cu ceremonia de premiere în iunie 2013, ci continuă prin colaborarea cu toate ONG-urile finaliste”, a declarat Dejan Petrovic, Project Manager al Premiului Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială.

Proiectele finaliste vor fi evaluate de un juriu internațional, din care face parte și un reprezentant din Republica Moldova, Corina Cepoi, Directorul Şcolii de Studii Avansate în Jurnalism, Director Centrul Independent de Jurnalism.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.