<!--:ro-->Reducerea Riscurilor funcționează – asigurați finanțarea!<!--:-->

Reducerea Riscurilor funcționează – asigurați finanțarea!

În perioada 24-26 martie2014, echipa EHRN (Rețeaua Euroasiatică de Reducere a Riscurilor) a vizitat Republica Moldova cu scopul de a se întîlni cu reprezentanții organizațiilor partenere, dar și a celor interesate în implementarea proiectului regional susținut de Fondul global „Reducerea RIscurilor funcționează – Asigurați finanțarea!”: UNAIDS, Fondul Soros Moldova, Centrul PAS, Ministerul Sănătății, Direcția programelor naționale, AO „Pentru prezent şi viitor”, AO „Viața Nouă”, Asociația „Tinerii pentru Dreptul la Viață”, Bălți și comunitatea persoanelor consumatoare de droguri.

Dialogul dat a continuat, pe data de 25 martie, într-o ședință comună cu organizațiile implementatoare ale programelor de reducerea riscurilor din R. Moldova, dar și alți parteneri locali și naționali pentru a discuta provocările și posibilitățile de interacționare ulterioară în crearea unui mediu propice de sporire a investiţiilor domestice pentru programele de reducere a riscurilor.

Iniţiative similare, în cadrul proiectului sus menţionat, se implementează și în Georgia, Tadjichistan, Cazahstan, Belorusia, și vizează consolidarea activității de advocacy din partea populației civile, inclusiv comunității oamenilor care consumă droguri și sunt menite să asigure investiții strategice stabile în reducerea riscurilor, drept strategie eficientă de prevenire a HIV. Obiectivele specifice ale proiectului regional „Reducerea RIscurilor funcționează – Asigurați finanțarea!”:  sunt:

1. Creșterea investițiilor strategice eficiente și durabile pentru programele de reducere a riscurilor atît din surse locale/naționale, cît și a celor internaționale;

2. Fortificarea și abilitarea comunităților utilizatorilor de droguri în activităţi de pledoarie pentru sporirea accesului la servicii de reducere a riscurilor.

În Republica Moldova, subrecipient în cadrul proiectului dat este Uniunea pentru prevenirea HIV și Reducerea Riscurilor, care prin intermediul ședinței date a dat start unui dialog deschis și posibilităților de cooperare în contextul implementării acestei inițiative.

Implementarea proiectului va fi lansată la data de 1 Aprilie 2014, iar una dintre activitățile de anvergură urmează a fi desfășurată în data de 19-20 mai 2014, în mun. Chișinău, Republica Moldova, sub formatul unui Forum Regional în sănătate și drepturile omului pentru persoanele consumatoare de droguri „Reducerea riscurilor funcționează – asigurați finanțarea!”, organizat de EHRN. Scopul Forumului este de a crea o platformă pentru un dialog regulat între activiștii din numărul persoanelor care consumă droguri și reprezentanți ai guvernelor și instituțiilor internaționale, care influențează politicile naționale și internaționale în domeniul de asistență medicală și socială pentru consumatorii de droguri, precum și a drepturilor omului în regiune.

Cererile de participare la Forum sunt solicitate de la reprezentanți ai comunităților persoanelor consumatoare de droguri și clienți ai terapiei de substituție și pot fi accesate la adresele de mai jos:

în limba engleză –  http://www.harm-reduction.org/news/join-regional-forum-harm-reduction-works-fund-it

în limba rusă – http://www.harm-reduction.org/ru/news/join-regional-forum-%E2%80%9Charm-reduction-works-%E2%80%93-fund-it%E2%80%9D

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.