Reducerea Riscurilor funcționează – asigurați finanțarea!

Reducerea Riscurilor funcționează – asigurați finanțarea!

În perioada 19-20 mai 2014, în Chișinău, Moldova, va avea loc primul Forum Regional „Reducerea riscurilor funcționează – asigurați finanțarea” în contextul consumului de droguri, ocrotirii sănătăţii şi  apărării drepturilor omului. Activitate organizată de către Rețeaua Eurasiatică de Reducere a Riscurilor(EHRN) în cadrul Programului Regional susţinut financiar de Fondul Global.

Scopul forumului constă în crearea unei platforme pentru desfășurarea discuțiilor consistente şi regulate dintre activiștii și consumatoarii de droguri și reprezentanții guvernelor și organizațiilor internaționale, care influiențează politicile naționale și internaționale din domeniul medical și asitența socială pentru consumatorii de droguri, precum și domeniul drepturilor omului din țara de origine.

În cadrul Forumului vor fi oferite informații cu privire la inițiativele regionale de advocacy, inclusiv a celor ce vizează îmbunătățirea finanțarii Programelor de Reducere a Riscurilor: înființarea Comitetului Regional de Reducere a Riscurilor, programul mici de granturi pentru comunitatea consumatorilor de droguri,cercetarea care va evalua investițiile naționale în domeniul Reducerea Riscurilor. Una din temele centrale ale Forumului va aborda promovarea drepturilor omului, în contextul politicii de droguri, în special, combaterea violenței împotriva femeilor consumatoare de droguri.

Programa Forumului va include: discuții între reprezentanți ai organizațiilor comunității și  donatorii internaționali; întîlniri pentru împărtășirea experienței; seminare și training-uri la următoarele teme: abilități de comunicare, advocacy și management de proiect prin inițiative de auto-organizare/inițiative comunitare. Pentru mai multe detalii, accesați programul preliminar al Forumului  программуФорума.

O parte semnificativă dintre cei aproape 150 de participanți la Forum va cuprinde reprezentanți ai comunității persoanelor consumatoare de droguri, lucrători, voluntari implicați în Programele de Reducere a Riscurilor din țările Europei de Est și Asia Centrală. La Forum sunt invitați experți naționali și internaționali în managementul și finanțarea sănătății publice, drepturile omului, reprezentanții ONU, precum și reprezentanți ai structurilor guvernamentale responsabile pentru asistența medicală și socială a consumatorilor de droguri.

Sursa: http://www.harm-reduction.org

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.