<!--:ro-->Să combatem maladia socială – TB!<!--:-->

Să combatem maladia socială – TB!

La data de 5 septembrie A.O ”Pentru Prezent și Viitor”  a organizat o o sesiune de informare cu titlul ”Combatem TBC prin implicare și Informare” în incinta C.S Durlești, la care și-au consimțit prezența bolanvi de tuberculoză, precum și persoane aflate în instituția medicală pentru diferite consultații și examinări în scop profilactic și de tratament, asistentul social Angela Tănas, ofițerul Sectorului de Poliție din or. Durlești, personalul medical al instituției în frunte cu directorul Ștefan Vârtosu și medicul ftiziopulmonolog de sector Ion Bugan.

Cei prezenți la sesiune au fost inițiați în problema majoră de sănătate publică – Tuberculoza, simptomatică, căile de transmitere și metodele de profilaxie a acestei maladii sociale. În contextul în care incidența cu TBC la nivel global și național este în creștere, cei prezenți s-au dovedit a fi interesați de subiect și în același timp îngrijorați.

Pacienții cu Tuberculoză au avut ocazia să adreseze întrebări ce țin de activitatea organizației, să se expună cu privire la experiențele prin care au trecut din moment ce au fost diagnosticați, atitudinea personalului medical pe durata spitalizării și pe toată perioada de tratamenti. Reieșind din situația că odată diagnosticat cu TB, pacientul nu este apt de muncă și sursele de venit se reduc drastic sau nu mai există, aceștia își doresc o susținere materială pentru o alimentație mai eficientă, de altfel foarte importantă în tratarea tuberculozei.

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.