<!--:ro-->Sănătatea are prioritate<!--:-->

Sănătatea are prioritate

„Sănătatea are prioritate”, susține echipa voluntarilor Asociației „Tinerii pentru Dreptul la Viață”, Bălți. Fiind ferm convinși că fiecare om își are aportul său în făurirea unui viitor sănătos, cei 15 tineri activi au ieșit în piața „Vasile Alecsandri”, pentru a le aminti și altora că au dreptul la a fi informați, protejați și, respectiv, sănătoși.

De data aceasta,  activitatea de informare s-a înscris în lunarul de profilaxie a Tuberculozei și a luat forma unui flash mob. Primele acoduri ale melodiei „Недетскоевремя”au incitat mai mulți tineri care se plimbau pe piață și i-au făcut să se apropie. Unul cîte unul, voluntarii implicați în acțiune au ieșit din mulțimea adunată și s-au unit într-un dans comun, menit să atragă atenția a cît mai mulți spectatori.  Dansul a sfărșit pe neașteptate, iar voluntarii, amestecîndu-se din nou cu mulțimea, au început a răspîndi materiale informative, împlicîndu-se în discuții cu cei prezenți pentru a-i sensibiliza vizavi de ceea ce este Tuberculoza, care sunt căile de infectare și metodele de profilaxie. Simbolul activității au fost cutiuțe alb-verzi (confecționate de voluntari) în care toți cei informați au găsit mesajul „Stopează Tuberculoza pe durata Vieții”. Astfel au fost informate peste 100 persoane, prezente pe piață la acea oră.

Activitatea se înscrie în lunarul de combatere a tuberculozei, susținut de Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate.

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.