Săptămâna Naţională a Voluntariatului 2014 în vizorul Uniunii pentru prevenirea HIV și Reducerea Riscurilor (UORN)

Săptămâna Naţională a Voluntariatului 2014 în vizorul Uniunii pentru prevenirea HIV și Reducerea Riscurilor (UORN)

Săptămâna Naţională a Voluntariatului este cel mai mare eveniment de promovare a voluntariatului la nivel naţional. Evenimentul este unic prin implicarea în activităţi de voluntariat a organizaţiilor societăţii civile (organizaţiilor neguvernamentale, bisericilor etc.), autorităţilor publice centrale şi locale, mass-mediei, business-ului responsabil social, precum şi a persoanelor publice şi cetăţenilor cu spirit civic.

În acest context, la 19 octombrie anul curent în orașul Soroca a fost lansată săptămâna națională a voluntariatului la care au participat Viceministrul Tineretului şi Sportului, Președintele raionului Soroca, Primarul or. Soroca, Baronul romilor, reprezentanți ai Coaliției Voluntariat și societății civile, inclusiv reprezentanți ai Asociației Obștești ”Tinerii pentru dreptul la Viață”, Bălți, reprezentanți ai Uniunii pentru prevenirea HIV și Reducerea Riscurilor (UORN), precum și reprezentanți ai Comunităților persoanelor consumatoare de droguri din Bălți.

Lansarea a continuat cu activități practice de voluntariat, printre care ședința cu persoanele consumatoare de droguri, beneficiari ai Programelor de reducere a riscurilor. La întrunire s-au discutat despre problemele cu care se confruntă consumatorii de droguri injectabile, serviciile de care ei pot beneficia în cadrul Programelor de reducere a riscurilor, precum și dezvoltarea comunităților persoanelor consumatoare de droguri.

Participanții la eveniment au convenit asupra organizării unor sesiuni de informare pe viitor cu stabilirea unei agende preliminare.

Este important de menționat că Săptămâna Naţională a Voluntariatului 2014 se desfăşoară în perioada 19 – 26 octombrie 2014 în toate raioanele din Republica Moldova. În acest an Săptămâna Naţională a Voluntariatului se desfășoară masiv în teritoriul țării, unde se vor organiza peste 100 de activități de voluntariat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.