Ședință în contextul grupului de lucru a specialiștilor din domenii conexe lucrului cu grupurile vulnerabile la HIV

Astăzi, 25 iunie 2021, în contextul Zilei internaționale de luptă împotriva consumului și traficului ilicit de droguri, în incinta Centrului de asistență integrată în domeniul HIV/SIDA din municipiul Bălți, Uniunea pentru prevenirea HIV și Reducerea Riscurilor împreună cu Oficiul ONU pentru Droguri şi Crimă (UNODC Moldova), Inspectoratul General de Poliție și prestatori de servicii locale medicale și sociale s-au întrunit la o ședință în contextul grupului de lucru a specialiștilor din domenii conexe lucrului cu grupurile vulnerabile la HIV.

La întrunire au participat și reprezentanți ai Administrației Publice Locale, reprezentanți ai Biroului de Probațiune Bălți, reprezentanți ai Direcției Investigații Nord a Inspectoratului Național de Investigații, precum și o parte din șefii Sectoarelor de Poliție din municipiul Bălți.

La ședință s-au prezentat serviciile Programelor de Reducere a Riscurilor și s-a pus accentul pe Conceptul de colaborare în cadrul schemelor de referire a grupurilor cu risc sporit de infectare la HIV.

La fel, a fost pus în discuție Planul de implementare a acțiunilor de profilaxie HIV în mediul Grupurilor cu Risc Sporit de Infectare la HIV pentru anii 2021-2022.

Totodată, participanții la ședință au avut posibilitatea să facă cunoștință cu serviciile oferite în cadrul Centrului de asistență integrată în domeniul HIV/SIDA, să discute cu specialiștii din cadrul centrului, inclusiv, în contextul referirii persoanelor vulnerabile la HIV spre servicii specializate și calificate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.