Servicii de reducere a riscurilor pentru femeile consumatoare de droguri injectabile

Servicii de reducere a riscurilor pentru femeile consumatoare de droguri injectabile

Problema consumului de droguri injectabile in mediul femeilor a constituit subiectul trainingului organizat la 4-6 martie 2013, de catre Uniunea pentru prevenirea HIV si Reducerea Riscurilor din Moldova in cadrul proiectului Retelei Euroasiatice de Reducere a Riscurilor (EHRN) “Fortificarea capacitatilor ONG-urilor la necesitatile in crestere ale femeilor consumatoare de droguri” finantat de Uniunea Europeana. Acest training denumit “Servicii de reducere a riscurilor pentru femeile consumatoare de droguri injectabile” a fost sustinut financiar si de reprezentanţa UNODC in Republica Moldova

Participantii trainingului, coordonatorii si lucratorii outreach ai programelor de reducere a riscurilor implementate in tara, cu suportul trainerilor din Ukraina si Rusia au analizat aspecte asociate dependentelor la femei, probleme, consecinte si context social, or cert este faptul ca necesitatile acestui grup de femei sunt deosebite de cele ale barbatilor si necesita o abordare diferentiata.  Cel mai important moment al trainingului a constituit analiza pachetului curent de servicii de ocrotire a sanatatii adresate femeilor consumatoare de droguri în cadrul programelor de reducere a riscurilor, analiza oportunitatilor de suplimentare a acestui pachet cu servicii aditionale, prestate inclusiv prin referire si acompaniament catre organizatii si institutii medicale si sociale existente la nivel de comunitate.

Pe parcursul anului 2013, in cadrul proiectului respectiv vor fi pilotate initiative de imbunatatire si fortificare a numarului si calitatii serviciilor prestate femeilor consumatoare de droguri injectabile. Aceste initiative vor fi realizate la nivelul Programelor de reducere a riscurilor implementate in mun. Balti si mun. Chisinau de catre asociatiile obstesti: “Tinerii pentru Dreptul la Viata”, Balti, “Pentru Prezent si Viitor” si “Reforme medicale”.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.