Serviciile sociale și medicale din mun. Bălți vor colabora mai eficient în domeniul asistenței consumatorilor de droguri

Serviciile sociale și medicale din mun. Bălți vor colabora mai eficient în domeniul asistenței consumatorilor de droguri

La 12 mai 2016 în incinta Centrului de asistență integrată a persoanelor cu risc sporit de infectare a Asociației “Tinerii pentru Dreptul la Viață” Bălți a  fost organizată Masa rotunda ”Fortificarea colaborării interinstituționale în domeniul asistenței grupurilor cu risc sporit de infectare cu HIV”. Organizatorii evenimentului au fost Uniunea pentru prevenirea HIV și reducerea riscurilor, Grupul de inițiativa al persoanelor consumatoare de droguri ”Puls” din Bălți și Asociația ”Tinerii pentru dreptul la viață” Bălți.

La eveniment au participat reprezentanți ai administrației publice locale, organizații neguvernamentale din domeniul asistenței grupurilor cu risc sporit de infectare,  reprezentanți ai instituțiilor medico-sanitare publice – Spitalul Clinic Municipal (SCM), Centrul medicilor de familie (CMF), precum și reprezentanți ai centrelor sociale și ai Inspectoratului de poliție.

Sarcinile întrunirii au fost de a discuta posibilile interacțiuni dintre instituțiile ce acordă servicii grupului țintă, depistarea problemelor și barierelor care diminuează colaborarea efectivă, precum și elaborarea activităților comune în susținerea grupurilor cu risc sporit de infectare cu virusul HIV.

Evenimentul a fost organizat în contextul proiectului ”Reducerea riscurilor funcționează – asigurați finanțarea!” cu suportul Rețelei Eurasiatice de Reducerea a Riscurilor (EHRN), finanțat de către Fondul Global de combatere a HIV/SIDA, tuberculozei și malariei.

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.