Spune DA pentru sănătatea TA! – ediţia a treia

Spune DA pentru sănătatea TA! – ediţia a treia

SpuneDAStartul campaniei de comunicare şi sensibilizare a populaţiei Spune Da pentru sănătatea ta! la cea de a 3-a ediţie, a fost dat prin lansarea spotului video a cărui protagonist este Ion Paladi, Artist Emerit al poporului. La conferinţa de presă, de lansare au participat directorul general al CNAM, Mircea Buga, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, coordonatorul proiectului, Vlad Costandoi, directorul Centrului strategii și politici de sănătate, Inga Pasecinic.

Mircea Buga, directorul general al CNAM în luarea sa de cuvânt a evidenţiat importanţa realizării campanii pentru promovarea valorilor de sănătate prin informare, care costă mai ieftin decât cheltuielile pentru tratament.

Schimbarea opiniei prin informare, înseamnă prevenire şi nu servicii de sănătate, lucruri simple de făcut, pe care adesea le punem la sfârşitul listei agendelor personale. Ceea ce facem noi în cadrul Campaniei ţine de comunicare pentru sănătate şi educaţie sanitară – un instrument de lucru al cooperării între specialişti din diferite domenii experţi medicali, profesori, artişti, producători agricoli şi mass media. Intenţiile noastre sunt să reuşim după 3 ediţii de campanie să atingem nivelul de 60% de sensibilizare a populaţiei, a mai spus directorul general al CNAM.

Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, care este un promotor activ al campaniei a menţionat despre necesitatea practicării sportului, alimentaţiei sănătoase, gestionarea stresului, respectarea igienei personale şi adresarea regulată la medic. Andrei Usatîi a atenţionat asupra faptului că nutriţia corectă este investiţia de bază pentru păstrarea bugetului familiei în favoarea sănătăţii.

Artistul Emerit al poporului, Ion Paladi a spus că a fost ales imaginea campaniei, pentru că depune efort să ducă un mod sănătos de viaţă şi creaţia sa îl ajută să menţină această importantă valoare – sănătatea.

În acest an, noutatea ediţiei campaniei Spune Da pentru sănătatea ta! este componenta de promovare a modului sănătos de viaţă care ţine de igiena personală. Celelalte componente, vor rămâne neschimbate: alimentaţia sănătoasă, modul activ de viaţă, controlul stresului, examinarea profilactică la medicul de familie, abandonarea viciilor.

Comunicat de presă al CNAM

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.