STOP Violența față de femei și fete!

STOP Violența față de femei și fete!

Violența împotriva femeilor este un fenomen frecvent întîlnit în Republica Moldova. Asociația Obștească „Pentru Prezent și Viitor” desfașoară activități de prevenire a infecției HIV/SIDA în rândurile grupurilor vulnerabile, astfel cunoscând situația femeilor, tipurile de violență la care sunt supuse acestea zi de zi, fie că este violența în familie, fie că este violență manifestată de cei din partea cărora ar trebui să fie apărate. În acest context, membrii ONG-ului s-au implicat în Campania „16 zile de acțiuni împotriva violenței”, urmând să desfăşoare activități de sensibilzare, instruire, informare și promovarea mecanismului de combatere a acestuia, ca urmare a  încălcării drepturilor omului.

În acest context, la 3 decembrie 2014 a fost organizată o sesiune de informare cu participarea femeilor – beneficiare, la care psihologul Lilia Todiraşcu a explicat celor prezenți termenul de violență, formele, impactul și mecanismul de combatere a acestui fenomen. Activitățile de grup în rândurile femeilor prezente au demonstrat, că fiecare a doua femeie pe parcursul vieții a fost victimă a violenţei, manifestată de către partenerul de viață, sau de reprezentanții organelor de poliție  (urmărite, șantajate, constrîngere spre conlucrare, etc.).

Psihologul Lilia Todiraşcu își împărtășește impresiile c noi, „În urma activității desfășurate, am sesizat, că femeile nu-şi cunosc drepturile, că persistă frica de a denunța agresorul, pe motiv că actul de violență asupra ei poate lua amploare. De aceea este necesar ca activități similare să fie petrecute periodic pe parcursul întregului an, în special în rîndul grupurilor vulnerabile.”

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.