[:ro]Te privește! Privește pe fiecare![:]

[:ro]Te privește! Privește pe fiecare![:]

[:ro]

Ziua Mondială de control HIV și SIDA este celebrată în fiecare an la 1 decembrie, pentru a marca eforturile de combatere a acestei pandemii. În întreaga lume au loc evenimente menite să crească gradul de conștientizare în rândul populației, în special al tinerilor, în ceea ce priveşte riscul de infectare cu virusul HIV. De asemenea, în  această zi, oamenii de pretutindeni participă la acțiuni de solidaritate cu cei infectați sau bolnavi şi îi comemorează pe cei care nu mai sunt în viaţă.

Statisticile UNAIDS, arată că pe glob sunt aproximativ 37 milioane de persoane infectate cu HIV. Dintre acestea, aproximativ 2,5 milioane sunt cazuri noi. Potrivit estimărilor specialiștilor, în Moldova sunt în jur de 17000 de persoane care trăiesc cu HIV. Statisticile oficiale prezintă însă un număr de 9398 de persoane, la finele anului 2014. Respectiv, jumătate din numărul persoanelor infectate nu-și cunosc statutul.

Campania de informare „Te privește! Privește pe fiecare!”, desfășurată în mun. Bălți, Chișinău și orașele Orhei și Dondușeni, cu implicarea voluntarilor și personalului/specialiștilor organizațiilor neguvernamentale, cu suportul UNAIDS, este direcționată pentru a crește procentul de persoane care își cunosc statutul său HIV, astfel accelerând procesul în realizarea strategii privind Intensificarea tratamentului HIV (Fast-Track) „90-90-90”.

Sursa: tdvbalti.md

[:]

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.